Multimediju projekts “Dabas koncertzāle” ieguvis Eiropas Komisijas starptautiskā konkursa “Natura 2000” balvu kategorijā “Komunikācija”, liecina informācija balvas organizatoru mājaslapā.

No balvai iesniegtajiem 83 pieteikumiem finālā bija iekļuvuši 24. To vidū bija dažādi ar dabas aizsardzību un pētniecību saistīti projekti visā Eiropā.

Konkursa “Natura  2000” mērķis ir nodrošināt Eiropas vērtīgāko un apdraudētāko sugu, kā arī biotopu aizsardzību. Balvu dibinājusi Eiropas Komisija, lai atzīmētu un izceltu labākos dabas aizsardzības paraugus Eiropā.

Bezpeļņas organizācija “Dabas koncertzāle” dibināta 2005.gadā. Katru gadu tā rīko izglītojošu un izklaidējošu festivālu, lai pievērstu sabiedrības uzmanību konkrētai sugai dabā un pastiprinātu sapratni par dabas aizsardzības pasākumiem šīs sugas specifiskā biotopā. Vides mūzikas koncerts “Dabas koncertzāle” top zinātnes un mākslas saskarsmē. Tajā zinātnieki, mūziķi, dzejnieki, fotogrāfi un filmu autori kopīgi veido izrādi, kuras galvenais varonis ir daba.

Avots:BNS

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube