Trešdien, 25.maijā, Doma laukumā svinīgi tika iedarbināta 1886.gadā patentētās pasaulē vecākās automašīnas Benz Patent Motorwagen replika, ko savā kolekcijā ieguvis Rīgas Motormuzejs (RMM). Līdz ar šo vēsturisko notikumu simboliski uzsākta laika atskaite līdz 2.jūlijam, kad restaurētā muzeja durvis tiks vērtas apmeklētājiem.

“Varam lepoties, ka pasaulē pirmās automašīnas darba kārtībā esoša replika būs aplūkojama tepat Latvijā. Zīmīgi, ka pirms 130 gadiem 3.jūlijā leģendārais auto pimo reizi tika demonstrēts sabiedrībai, un tiek uzskatīts par pasaules autobūves aizsākumu. Tāpēc tas izvēlēts par Baltijā lielākā un modernākā motormuzeja, Rīgas Motormuzeja, atklāšanas vēstnesi,” uzsver Rīgas Motormuzeja Restaurācijas nodaļas vadītājs Gunārs Dortāns.

Ir paveikts ļoti liels darbs – pilnība ir rekonstruēta Rīgas Motormuzeja ēka, ir restaurēti un iegādāti jauni, nozīmīgi eksponāti un spēkrati, kā arī izveidota pilnīgi jauna līmeņa ekspozīcija, kurā varēs uzzināt daudz interesantus un saistošus stāstus.

Restaurētais muzejs apmeklētājiem durvis vērs jau pēc nepilniem diviem mēnešiem, 2.jūlijā. Pēc vērienīgas rekonstrukcijas ēka ir pilnībā pārbūvēta atbilstoši mūsdienu prasībām, iegūstot plašākas, kvalitatīvākas ekspozīcijas telpas, labiekārtotu un patīkamu vidi, kā arī ērtu pieejamību ikvienam apmeklētājam.

Rīgas Motormuzejs tika atklāts 1989.gadā, bet 2016.gadā pabeigta ēkas rekonstrukcija, nodrošinot plašas iespējas moderna muzeja darbībai un apmeklētāju ērtībām.

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube