Alus darītava Saltwater Brewery ir izstrādājusi ēdamu sešpaku gredzenus, kas baro, nevis nogalina nevainīgas jūras radības.

Katru gadu simtiem tūkstoši jūras radību, piemēram, bruņurupuči, zivis, haizivis un rajas aizrijas līdz nāvei ar plastmasas atkritumiem, kas tiek ieskaloti ūdenī. Tiek arī teikts, ka līdz 2050.gadam ir “pilnīgi droši”, ka jebkurš mirušais putns tiks atrasts ar plastmasu savā kunģī. Lai pret to cīnītos, Saltwater Brewery no Floridas izmantoja miežu un kviešu atliekas un izveidoja bioloģiski noārdāmus dzērienu sešpaku gredzenus, kurus bez problēmām var ēst dzīvnieki, jo šis materiāls ļoti viegli sadalās.

Protams, jaunais izgudrojums ir dārgāks par kolēģi plastmasu, bet darītavas kompānija cer, ka gan uzņēmumi, gan patērētāji būs ar mieru maksāt nedaudz vairāk, lai sargātu apkārtējo vidi. Uzņēmums arī paredz, ka cenas noteikti varētu kristies tad, kad produkts jau būs ieguvis lielu pieprasījumu.

Tas ir liels ieguldījums priekš nelielas alus darītavas, ko radījis zvejnieks, sērfotājs un cilvēki, kas mīl ūdeni” saka Pīters Agardijs, darītavas zīmola vadītājs.

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube