Valsts policijā (VP) ir saņemti vairāki cietušo personu iesniegumi par to, ka no viņām pēc iepazīšanās internetā un erotiska rakstura sarakstes ar nepazīstamu personu tikusi izspiesta nauda, piedraudot cietušo uzņemtos erotiskos video publicēt internetā, aģentūru BNS informēja VP pārstāvis Dairis Anučins.

VP saņēmusi informāciju jau no trim cietušajām personām – vīriešiem, kuri, izmantojot sociālā tīkla “Facebook” iepazīšanās sadaļu, virtuālajā vidē sākuši sarakstīties ar sievietēm, kuras arī uzdevušās par tādām pašām sadaļas lietotājām, kas vēlas iepazīties ar vīriešiem. Sievietes, kuras patiesībā bijušas noziedzīgās grupas līdzdalībnieces, sarakstījušās angļu vai krievu valodā.

Pēc tam, ja saruna turpinājusies, sieviete piedāvājusi turpināt kontaktēties “Skype” vidē un aicinājusi jauniegūto paziņu ar datora videokameru uzņemt erotiska rakstura video. Ja vīrietis piekritis un uzņēmis šādu video, sieviete tūlīt norādījusi, ka video saturs tika ierakstīts un piedraudējusi publicēt šo video interneta vidē, ja cietušais nesamaksās naudas summu 500 līdz 1500 eiro robežās. Ja minētā summa maksāta, pieprasīta vēl lielāka summa.

VP veic pārbaudi par minētajiem gadījumiem. Ir pamatotas aizdomas, ka šādu naudas izspiešanas shēmu īsteno personu grupa no ārvalstīm un šādi noziegumi ir veikti ne tikai Latvijā, bet arī citās valstīs.

Policija aicina būt piesardzīgiem un nesūtīt erotiska rakstura foto vai video failus vai jebkādu personīgu informāciju nepazīstamām personām. Noziedznieki šādu informāciju var izmantot ļaunprātīgi – ne tikai izspiešanas, bet arī citu noziegumu izdarīšanas nolūkos.

Informācija : BNS

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube