PARĪZE, Jūn 02, BNS – Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) ceturtdien Parīzē parakstīja līgumu par Latvijas pievienošanos Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijai (OECD).

PARĪZE – Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācija (OECD) analizēs Latvijas pieredzi ekonomiskās krīzes pārvarēšanā, svinīgajā Latvijas dalības līguma OECD parakstīšanā ceturtdien Parīzē sacīja organizācijas ģenerālsekretārs Anhels Gurija.

RĪGA – Latvija un Irāna varētu sadarboties dažādās jomās – uzņēmējdarbības, lauksaimniecības, banku un citās nozarēs -, pēc savstarpējās tikšanās apliecināja Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (“Vienotība”) un Irānas ārlietu ministrs Mohammads Džavads Zarīfs.

RĪGA – Opozīcijas partijas vēl nav pieņēmušas lēmumu, vai atbalstīt līguma par Latvijas dalību Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijā (OECD) ratificēšanu, liecina aģentūra BNS veiktā aptauja.

RĪGA –   Krīzi Krievijā visas Baltijas valsis ir pārdzīvojušas salīdzinoši viegli, intervijā aģentūrai BNS sacīja Lietuvas “Swedbank” galvenais ekonomists Nerijus Mačulis.

RĪGA – Lielvārdes novada pašvaldībai tuvākā mēneša laikā jāgūst skaidrība, kādas sekas tai var radīt iepriekšējā domes priekšsēdētāja Jāņa Āboliņa parakstītais vekselis par 200 miljoniem eiro, aģentūrai BNS sacīja Finanšu ministrijas Pašvaldību finansiālās darbības uzraudzības un finansēšanas departamenta direktore Inta Komisare.

RĪGA –   Latvijā ar sauszemes un cauruļvadu transportu pārvadāto kravu apmērs šogad pirmajā ceturksnī salīdzinājumā ar pagājušā gada attiecīgo laika periodu ir samazinājies par 14%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.

RĪGA –   Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācija (OECD) savā jaunākajā prognozē lēš, ka Latvijas iekšzemes kopprodukts (IKP) šogad pieaugs par 1,9%, kas ir par 1,2 procenta punktiem mazāk nekā iepriekšējā prognozē.

BERLĪNE – Vācijas parlamenta apakšpalāta Bundestāgs ceturtdien gandrīz vienbalsīgi pieņēma rezolūciju, kurā armēņu masu slepkavošana Pirmā pasaules kara gados Osmaņu impērijā atzīta par genocīdu.

PARĪZE – Parīzes metro un piepilsētas vilcienu darbinieki ceturtdien pievienojas Francijas dzelzceļnieku streikam laikā, kad līdz šīgada Eiropas futbola čempionāta sākumam ir palicis nedaudz vairāk par nedēļu.

MASKAVA – Krievijas Finanšu ministrija šī gada maijā ir iztērējusi 11,8% no Rezervju fonda, kas tādējādi samazinājies līdz 2,55 triljoniem rubļu (34,1 miljardam eiro), liecina ministrijas publicēti dati.

MOGADIŠU – Somālijas galvaspilsētā Mogadišu trešdien notika uzbrukums viesnīcai, kurā nogalināti vismaz 10 cilvēku un ievainoti apmēram 40, un atbildību par to uzņēmās ar “Al Qaeda” saistītais džihādistu grupējums “Shabaab”, paziņoja mediķu un drošības spēku pārstāvji.

FRANKFURTE – Eiropas Centrālā banka (ECB) padomes sēdē ceturtdien saglabāja galveno bāzes procentlikmi 0% apmērā.

Informācija : BNS

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube