Rīgas Centrālā bibliotēkā 7.jūnijā atklās Ķīnas klasiskajai Kun operai veltītu izstādi,

Izstādes atklāšanā piedalīsies Rīgas sadraudzības pilsētas Sudžou Operas muzeja direktore Guo La Mei, kā arī citi Ķīnas delegācijas pārstāvji un Rīgas domes amatpersonas. Operas izstāde ir abu pilsētu kultūras apmaiņas projekts.

Kun opera ir viena no vecākajām Ķīnas operas formām. 2001.gadā Kun opera tika iekļauta UNESCO cilvēces mutvārdu un nemateriālā mantojuma meistardarbu sarakstā.

514. gadā p.m.ē. dibinātā Sudžou atrodas Jandzi upes deltā 86 km attālumā no Šanhajas. Savu kanālu tīkla tehniskā un estētiskā risinājuma dēļ pilsēta tiek saukta par Ķīnas Venēciju. Pilsētā ir ievērojama arī ar savu dārzu kultūru, šie dārzi ir iekļauti  UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā.

Sadraudzības saites starp Rīgu un Sudžou dibinātas 1997.gadā.

1998.gadā Latvijas vēstures muzejā tika sarīkota ķīniešu gravīru izstāde, bet 2001.gadā Sudžou tika atklāta Latvijas fotomākslas izstāde. Atzīmējot Rīgas dibināšanas 800.gadadienu, Sudžou pilsēta pasniedza Rīgai īpašu dāvanu – Ķīnas klasiskā stila lapeni Kronvalda parkā. 2012 gadā, atzīmējot sadraudzības 15.gadadienu, Rīga saņēma dāvanā klasiskā stila arku, kuru var aplūkot Kronvalda parkā, bet Sudžou kultūras programmas ietvaros Rīgas Centrālajā bibliotēkā viesojās Kun operas mākslinieki.

Informācija : BNS

Publicitātes bilde

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube