Dizainera profesijai šobrīd ir visai liels pieprasījums, tāpēc aizvien vairāk jaunie talanti steidzas apgūt šāda veida profesijas, lai kļūtu par labi apmaksātu un cienījamu profesijas pārstāvi. Šī radošā profesija patiešām ir ļoti interesanta gan parastiem, gan grafiskajiem un web dizaineriem. Taču jūs domājiet nepareizi, ja uzskatāt, ka būt dizainerim – tas ir sēdēt pie galda un gaidīt iedvesmu. Ko ieteikt cilvēkam, kas vēlas apgūt šo profesiju?

1. Galvenais noteikums topošajam dizainerim – zīmēt! Pēc iespējas vairāk

Daudzi teiks, ka tagad ir tehnoloģiju laikmets un papīrs ar zīmuli vairs nav obligāta prasība. Tās ir muļķības. Spēja zīmēt, veidot ātras skices, ar krāsu palīdzību piešķirt priekšmetiem formu dizainerim ir ļoti nepieciešama. Ļoti maza iespēja, ka dizaineris spēs radīt šedevru bez mākas noturēt zīmuli uz papīra.

2. Laba gaume dizainerim nozīmē ļoti daudz

Kā to attīstīt? Šķirstiet žurnālus ar slavenu mākslinieku attēliem un mākslas darbiem, tostarp klasiku, interesējieties par māksliniekiem un viņu darbiem, metodēm. Pakāpeniski jūs spēsiet atšķirt mākslas darbu no parastas montāžas.

3. Lasiet profesionālo literatūru

Izziniet noslēpumus par krāsu nozīmi uz cilvēka psihi, uzziniet, kas ir tehniskais raksts un kā to apgūt. Nepūlieties visu sasniegt tikai saviem spēkiem. To jau ir izdarījuši citi profesionāli cilvēki. Jums tikai atliek izlasīt viņu secinājumus un pārdomas.

4. Psiholoģijas pamati jums palīdzēs saskarsmē ar klientiem

Jums jāprot stingri, bet pieklājīgi paskaidrot klientam, ka ideja, kas viņam šķiet īsts šedevrs, nemaz nav tik laba. Pretējā gadījumā jūs būsiet nevis mākslinieks, bet gan cilvēks, kas bez domāšanas darīs visu, ko kāds būs teicis.

5. Visbeidzot – radiet, radiet un vēlreiz radiet!

Zīmējiet, veidojiet, skicējiet grafiskajās programmās un uz papīra. Atrādiet savus darbus nobriedušākiem profesionāļiem, publicējiet savas skices un darbus internetā. Spējiet pieņemt kritiku. Ja ir iespēja, kļūstiet par mācekli pie kāda pieredzējuša profesionāļa.

 

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube