Valdība gada vidū izvērtēs, kā strādā rīcības plāns bēgļu uzņemšanai, intervijā Latvijas Radio piektdien informēja Iekšlietu ministrijas valsts sekretāre Ilze Pētersone – Godmane.

Ziņojumu, apkopojot pašvaldību pieredzi, iesniegs Vides aizsardzības un reģionālas attīstības ministrija.

Rīcības plānu valdība pieņēma pērn novembrī, gatavojoties pārvietošanas programmas ietvaros uzņemt vairākus simtus cilvēku. Līdz šim Latvijā ieradušies 23 cilvēki.

Pētersone – Godmane stāstīja, ka tiks vērtēts, vai viss norit tā, kā bija plānots un kādi pasākumi nestrādā. Viņa pieļāva, ka valdība nonāks pie tā, ka būs nepieciešams viens koordinators plāna pasākumu uzraudzīšanai.

“Rīcības plāns ir pareizi sastādīts un pēc būtības tam būtu jāstrādā. Jautājums, iespējams, ir par koordinējošo institūciju. Valdība ir lēmusi, ka tādu nevajag, bet, kad sāksim pārskatīt, tomēr varētu izkristalizēties, ka ir tāds vajadzīgs – cilvēks, kuram ir kompetence un pilnvaras koordinēt un teikt, kā jādara,” viņa stāstīja.

Jau ziņots, ka plāns paredz dažādu pasākumu veikšanu Iekšlietu ministrijai, Labklājības ministrijai, Izglītības un zinātnes ministrijai, Veselības ministrijai un Tieslietu ministrijai.

Viena no problēmām, kas parādījusies šobrīd ir grūtības atrast mājokli pēc patvēruma meklētāju centra atstāšanas Muceniekos, kad saņemts bēgļa vai alternatīvā statuss.

Informācija : BNS

Publicitātes bilde

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube