Jaunais “Vienotības” līderis Andris Piebalgs uzticas savai priekštecei amatā Solvitai Āboltiņai un negrasās rosināt Saeimas frakcijas vadītājas nomaiņu, intervijā Latvijas Radio pirmdien uz jautājumu atbildēja Piebalgs.

“Ja frakcijā ir viņai [Āboltiņai”] uzticība, kāpēc gan nē? To rādīs darbi [vai “Vienotībā” kaut kas ir mainījies] un cik efektīvi es strādāšu, nevis noņemot vai ieliekot kādu amatā. Neredzu, ka mums ir jānes kāds cilvēks uz upuraltāri, lai tādā veidā parādītu, ka “Vienotība” ir mainījusies. Domāju, ka atbildība gulstas uz mani, es neredzu, ka ar pārbīdēm iegūstu to, ko no manis sagaida, tas ir smagāks darbs,” viņš komentēja.

Viņam ir svarīga sadarbība gan ar Solvitu Āboltiņu, gan Edvardu Smiltēnu. “Es netaisos virzīt jautājumu par frakcijas priekšsēdētāja nomaiņu,” sacīja Piebalgs.

“Saeimas frakcijas vadītāju ne es varu mainīt, ne es arī gribu mainīt. Tas, ko gribētu, ka Saeimas frakcija strādā rezultatīvi, tā ir ļoti sarežģīta savā uzbūvē, bet ir svarīgi tas, ka Saeimas frakcijā notiek konstruktīva diskusija, un tad, ja frakcija pieņem lēmumu, visi frakcijas locekļi seko tam. Tas manā skatījumā ir izdarāms,” viņš uzsvēra.

Piebalgs atkārtoja jau debatēs pausto, ka šogad “Vienotībai” ir jāatgūst vismaz 10% vēlētāju atbalsta. “Ja nesasniedzam to, tad ir diezgan būtiski jautāt, vai jaunā valde un jaunais valdes priekšsēdētājs ir pietiekami bijis efektīvs,” viņš sacīja.

Jau ziņots, ka sestdien ārkārtas kongresā par “Vienotības” jauno priekšsēdētāju ievēlēts bijušais eirokomisārs Piebalgs, kurš nomainīs līdzšinējo ilgadējo politiskā spēka vadītāju Solvitu Āboltiņu.

Vēlēšanās uz partijas līdera amatu bija divi pretendenti – Piebalgs un Saeimas deputāts, “Vienotības” Saeimas frakcijas vadītājas vietnieks Edvards Smiltēns.

Jau ziņots, ka “Vienotība” jaunākajos centra SKDS publicētajos partiju reitingos maijā ieņem ceturto vietu ar 5,4% vēlētāju atbalstu. Savukārt pēc “Latvijas Faktu” aptaujas par “Vienotību” balsotu 4,1%.

Informācija : BNS

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube