Pirmās no Turcijas pārvietotās personas Latvijā varētu ierasties šovasar,  Iekšlietu ministrijā (IeM), kur otrdien apspriesti patvēruma meklētāju uzņemšanas un integrācijas jautājumi.

Sanāksmē apspriesti aktuālie jautājumi par patvēruma meklētāju uzņemšanas gaitu, kā arī par Latvijā uzņemto patvēruma meklētāju integrēšanu darba tirgū, mājokļu jautājuma risinājumiem. Līdz šim Latvijā pārvietošanas programmas ietvaros ieradušās 23 personas, bet divu gadu laikā jāuzņem ap 700.

IeM informēja par līdz šim pārvietotajām personām, kā arī tālāko personu pārvietošanas gaitu, kas būs jāveic no bēgļu nometnēm Turcijā.

Labklājības ministrija informēja par risinājumiem attiecībā uz normatīvā regulējuma sakārtošanu, lai pārvietotās personas varētu iespējami ātri sākt strādāt.

Izglītības un zinātnes ministrija ziņoja par paveikto patvēruma meklētāju latviešu valodas apmācībā – šobrīd latviešu valodas apmācība tiek nodrošināta kopumā 80 patvēruma meklētājiem, no kuriem 20 ir pārvietošanas programmas ietvaros Latvijā nonākušas personas.

Tikšanās laikā pārrunāta nepieciešamība izveidot vienotu pasākumu kalendāru starp tām organizācijām, kuras nodrošina patvēruma meklētāju integrācijas pasākumus. Tāpat tika pārrunāti tehniskie jautājumi, kas skar patvēruma meklētāju izmitināšanu Patvēruma meklētāju centrā pēc tam, kad personām ir piešķirts starptautiskās aizsardzības statuss, par sanāksmi informē IeM.

Informācija : BNS

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube