Piecu Valsts ieņēmumu dienesta (VID) darbinieku piekrišana viņu pārcelšanai uz Ieslodzījumu vietu pārvaldi (IeVP) praktiski nav nepieciešama, otrdien pēc valdības sēdes žurnālistiem sacīja finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola.

Viņa norādīja, ka rīkojums par šo darbinieku pārcelšanu jau ir parakstīts. Attiecīgo amatpersonu viedoklis tiek uzklausīts, taču viņu piekrišana tam nav nepieciešama.

Taujāta, vai šie darbinieki labprātīgi pāries darbā uz IeVP vai varētu pārtraukt darba attiecības, ministre atzina, ka par to patlaban nav skaidrības. “Ne tikai par šiem [pieciem] darbiniekiem, bet arī citiem, ar kuriem tiek veiktas rotācijas. Ir dažādas situācijas. Daži darbinieki saslimst, daži vēl kādā citādā veidā mēģina novilcināt laiku. Acīmredzot arī pašiem vēl līdz galam nav pārliecības, vai viņi grib turpināt darbu jaunajā amatā. (..) Ar lielu prieku droši vien neviens negrib redzēt šādas pārmaiņas savā darbā, bet, kas jādara, tas jādara,” pauda Reizniece-Ozola.

Vienlaikus viņš noliedza, ka VID “būtu uzspridzināts” ar pašreizējām pārmaiņām. Tas varbūt attiecas vienīgi uz kādām “tīklveida struktūrām”, kas bija dienestā.

“Ir vairāki pasākumi, ko VID dara sevis sakārtošanai. Viens ir rotācija, kas tiek darīta profilaktiskos nolūkus. Neviens nav teicis, ka tie ir blēži, kas tiek rotēti. Otrs uzdevums ir atbrīvošanās no tiem cilvēkiem, par kuriem ir aizdomas, kuri principā ir zaudējuši uzticību. (..) Ir ierosināti vairāki kriminālprocesi, daži cilvēki jau paši aizgājuši no darba,” skaidroja ministre, paužot pārliecību, ka VID tiks sakārtots.

Aģentūra BNS jau rakstīja, ka piecu VID darbinieku pārcelšanai uz IeVP valdība otrdien atvēlēja 56 924 eiro. Summa pārdalīta no finansējuma, kas atvēlēts VID.

Tāpat vēstīts, ka rotācijai nolemts pakļaut kopumā 39 VID amatpersonas.

Informācija : BNS

Publicitātes bilde

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube