Aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis un Aizsardzības ministrijas (AM) politikas direktors – valsts sekretāra vietnieks Jānis Karlsbergs ceturtdien, 9.jūnijā, tiksies ar ASV pētniecības institūta “Jamestown Foundation” pētnieku grupu , liecina  AM.

Tikšanās ietvaros AM vadība iepazīstinās ASV domnīcas “Jamestown Foundation” pārstāvjus ar Valsts aizsardzības koncepcijas projektā ietvertajām prioritātēm un Nacionālo bruņoto spēku spēju attīstību ar mērķi sekmēt Latvijas un ASV sadarbību aizsardzības jomā.

ASV pētniecības institūts “Jamestown Foundation” ir nevalstiska organizācija, kas pēta Eirāzijas, tostarp Austrumeiropas, drošības situāciju, kā arī specializējas terorisma pētniecībā. Domnīca informē ASV politikas veidotājus un plašāku sabiedrību par notikumiem un drošības politikas tendencēm, kas ir stratēģiski un taktiski svarīgas ASV.

Paredzēts, ka “Jamestown Foundation” delegācijas locekļu vidū būs organizācijas prezidents Glens Hovards, kas specializējas Ukrainas, Krievijas un Eirāzijas jautājumu pētniecībā, vecākais pētnieks Vladimirs Sokors, kurš pēta politiskās tendences postpadomju telpā, valdes loceklis atvaļināts ASV Gaisa spēku ģenerālis Maikls Heidens un citi institūta pētnieki.

Informācija : BNS

Publicitātes bilde

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube