Veselības ministrs Guntis Belēvičs (ZZS) nesniegs komentārus par savu veselības stāvokli, sacīts ministra izplatītajā paziņojumā.

Belēvičs informē, ka pēdējo reizi valsts apmaksātus veselības aprūpes pakalpojumus saņēmis 2004.gadā.

“Pēdējo 25 gadu laikā valsts apmaksātus veselības aprūpes pakalpojumus esmu saņēmis tikai vienu reizi – 2004.gadā. Ievērojot Pacientu tiesību likumā garantētās pacienta tiesības, citus komentārus par savu veselības stāvokli nesniegšu,” paziņojumā pauž ministrs.

Vienlaikus tajā nav sniegta atbilde, vai viņš ir vērsies Austrumu slimnīcā un saņēmis, iespējams, pakalpojumus bez rindas, par ko trešdien vēsta prese.

“Latvijas Avīze” trešdien raksta, ka Belēvičs šā gada maijā Latvijas Onkoloģijas centrā, iespējams, apgājis rindu, lai viņam tiktu veikta “maznozīmīga ķirurģiska operācija”. Austrumu slimnīca, kuras paspārnē atrodas centrs, atteicās atbildēt uz jautājumiem, vai ministrs ir pierakstījies pie speciālista kā “parastie pacienti”, saņēmis speciālista norīkojumu un tad tāpat kā citi gaidījis rindā.

Pēc avīzes rakstītā, sastopot Belēviču klātienē Ministru kabineta gaitenī, viņš žurnālistei apstiprinājis, ka ir ticis operēts un nodemonstrējis divus čekus, kas bijuši no Ādažu privātslimnīcas, savukārt uz jautājumus par Onkoloģijas centra apmeklējumu, ministrs attraucis, ka pēdējās dienās esot operēts divas reizes, bet savu veselības stāvokli nekomentēs. Uz jautājumu, kā izdevies panākt operēšanu bez rindas, Belēvičs neesot atbildējis, aizcērtot valdības sēžu zāles durvis, trešdien vēsta avīze.

Informācija : BNS

Publicitātes bilde

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube