Dzenoties pakaļ automašīnas zaglim, policists pats cietis no vajātajiem garnadžiem,  informēja Valsts policijā (VP).

Likumsargi maija vidū bija saņēmuši informāciju par Rīgā, Pērses ielā nozagtu automašīnu “Ford Transit”. Policisti ieradās notikuma vietā, lai noskaidrotu notikušā apstākļus. Par automašīnas zādzību tika sākts kriminālprocess.

Tās pašas dienas vakarā viens no policistiem, kurš pa dienu bija izbraucis uz iepriekš minētās zādzības notikuma vietu, pēc darba ar savu personīgo automašīnu bija devies Pārdaugavas virzienā. Pa ceļam likumsargs pamanījis automašīnu “Ford Transit”, kuras vadītājs pārkāpis vairākus ceļu satiksmes noteikumus un apdraudējis gan sevi, gan citus ceļu satiksmes dalībniekus. Policistam automašīnas numura zīme likusies kaut kur redzēta un pēc tās viņš sapratis, ka tas ir pa dienu Pērses ielā nozagtais spēkrats.

Likumsargs nekavējoties sazinājies ar policijas dežūrdaļu, lai informētu par notikušo un saņemtu palīdzību, un braucis pakaļ aizdomīgajai automašīnai. Likumpārkāpēja automašīna iebrauca kādas Iļģuciema dzīvojamās mājas pagalmā un apstājās. Policists pienācis pie automašīnas un konstatējis, ka automašīnā sēž ne tikai tās vadītājs, bet arī pasažiere. Policists stādījies priekšā tās vadītājam, taču “Ford” vadītājs pēkšņi izlēcis no automašīnas un meties bēgt. Lai gan policists skrējis pakaļ ļaundarim, viņš aizbēdzis.

Likumsargu, atgriežoties vietā, kur atradās abas automašīnas, gaidījis pārsteigums. Proti, policista automašīnā bija iekāpusi “Ford” pasažiere, kura jau grasījās ar viņa automašīnu doties projām. Policists attaisījis durvis un no aizdedzes izrāvis transportlīdzekļa atslēgas. Tobrīd notikuma vietā ieradās arī papildspēki. Sieviete, kas bija vēlējusies nozagt policista automašīnu, jau bija paspējusi nozagt likumsarga automašīnas magnetolu un mobilo telefonu, kas pēc sievietes aizturēšanas tika atgūti.

Policisti noskaidroja, ka aizbēgušais vīrietis ir kāds 1980.gadā dzimis vīrietis, kurš trīs dienas pēc automašīnas “Ford Transit” zādzības izdarīšanas tika aizturēts. Aizturētais vīrietis jau agrāk bija tiesāts par zādzību. Savukārt sieviete, kura centās nozagt policista automašīnu, dzimusi 1989.gadā. Tāpat likumsargi aizturēja 1992.gadā un 1989.gadā dzimušus vīriešus, kuri, iespējams, arī saistīti ar “Ford Transit” zādzību.

Patlaban saistībā ar automašīnas “Ford Transit zādzību grupā ir sākts kriminālprocess. Tāpat aizturētajai sievietei būs jāatbild arī par policista automašīnas zādzības mēģinājumu, kā arī automašīnas apzagšanu.

1980.gadā dzimušajam vīrietim tika piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums. Savukārt pārējiem noziegumā iesaistītajiem piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Informēja : BNS

Publicitātes bilde

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube