Vairāki ārzemnieki naktī uz trešdienu Rīgā, Alfrēda Kalniņa ielā, nodarījuši bojājumus kādam taksometram, aģentūru BNS informēja Rīgas Pašvaldības policijā.

Aģentūras BNS rīcībā esošā informācija liecina, ka pārkāpēji bijuši NATO karavīri – 1994.gadā un 1996.gadā dzimuši vīrieši, kuri bijuši ievērojamā alkohola reibumā.

Pie policijas darbiniekiem patrulēšanas laikā Alfrēda Kalniņa ielā vērsās kāds taksometra vadītājs, kura automašīnai divas personas no Lielbritānijas bija radījušas bojājumus. Izsaukti Valsts policijas darbinieki, kuri aizturēja iespējamās vainīgās personas tālākai lietas apstākļu noskaidrošanai.

Pēc stundas policisti Brīvības bulvārī pamanīja kādu vīrieti, kurš publiskā vietā nokārtoja savas dabiskās vajadzības. Veicot pārrunas, noskaidrots, ka vīrietis ir no Apvienotajiem Arābu Emirātiem. Personai izrakstīta soda kvīts 30 eiro apmērā.

Toties otrdien, 7.jūnijā, kārtības sargi devās uz izsaukumu Grēcinieku ielā, kur vairāki ārzemnieki uz ielas skaļi dziedāja un traucēja netālu esošās viesnīcas iemītniekiem nakts mieru. Ierodoties notikuma vietā, sastapta jautra ārzemnieku kompānija no Francijas, ar ko veiktas preventīva rakstura pārrunas. Dziedātāji atvainojās par sagādātajām neērtībām un devās prom.

Dažas stundas vēlāk policisti, patrulējot Kaļķu ielā, pamanīja uz trotuāra sēžam, iespējams, iereibušu personu. Pieejot pie personas, pamanīts, ka vīrietim ir asiņojoša galvas brūce. Noskaidrots, ka persona ir no Nīderlandes. Vīrietis atzinās, ka lietojis alkoholiskos dzērienus, pakritis uz bruģa un guvis galvas traumu. Izsaukti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) darbinieki, kuri ierodoties notikuma vietā, hospitalizēja iereibušo vīrieti.

Savukārt Mežaparkā kārtības sargi pamanīja kādu sievieti, kura bija guvusi kājas traumu. Noskaidrots, ka sieviete ir no Lielbritānijas. Viņa pastāstīja, ka mazdēls braucis ar velosipēdu un nav noturējis līdzsvaru, kā rezultātā uzkritis sievietei uz kājas. Izsaukti NMPD darbinieki, kuri, apskatot sievietes brūci, nolēma viņu hospitalizēt. Policijas palīdzība nebija vairs nepieciešama.

Tās pašas dienas vēlā vakara stundā policisti devās uz izsaukumu Kalēju ielā, kur kāds iereibis tūrists nespēja patstāvīgi pārvietoties. Ierodoties notikuma vietā, pamanīts iereibušais kungs, turoties pie ceļa zīmes staba. Persona nespēja atbildēt uz vienkāršiem jautājumiem, nedz orientējās telpā. Vīrietis aizturēts un nogādāts dežūrdaļā, kur noskaidrots, ka vīrietis ir no Lielbritānijas. Ņemot vērā, ka persona pagaidu turēšanas telpā uzvedās agresīvi, uzlikti roku dzelži. Sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols par atrašanos sabiedriskā vietā tādā reibuma stāvoklī, kas aizskar cilvēka cieņu.

Informācija : BNS

Publicitātes bilde

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube