Pirms Jāņiem paredzēts sākt tiesas debates apelācijas kārtībā skatāmajā krimināllietā, kurā māte apsūdzēta par savu bērnu slepkavību Baložos,liecina Rīgas apgabaltiesā.

Trešdienas sēdē tika pabeigta tiesas izmeklēšana. Nākamā sēde plānota 21.jūnijā plkst.10.

Jau ziņots, ka Rīgas rajona tiesa 12.janvārī lietā par savu bērnu slepkavību Baložos apsūdzētajai mātei piemēroja 20 gadu brīvības atņemšanas sodu, ar policijas kontroli uz trim gadiem, bet Rīgas tiesas apgabala prokuratūras prokurore šo spriedumu apstrīdējusi.

Ģenerālprokuratūras preses sekretāre Kristīne Sutugina aģentūru BNS informēja, ka apsūdzības uzturētājas ieskatā tiesas spriedums ir nepamatots daļā par soda noteikšanu apsūdzētajai personai, jo sods ir pārāk mīksts un nesamērīgs attiecībā pret izdarītā noziedzīgā nodarījuma smagumu, tā izdarīšanas veidu un apsūdzētās attieksmi pret izdarīto.

Aģentūra BNS jau iepriekš vēstīja, ka prokurore tiesai krimināllietā par savu bērnu slepkavību Baložos apsūdzētajai mātei lūgusi piespriest mūža ieslodzījumu, ar probācijas uzraudzību uz trim gadiem, bez mantas konfiskācijas.

No apsūdzības izriet, ka bērni mātei Gintai Voicišai traucējuši sakārtot personīgo dzīvi. Slepkavība paveikta, bērnus nosmacējot. Voiciša sevi par vainīgu neatzīst. Atstājusi bērnus istabā vienus, viņa tos atradusi jau bez dzīvības pazīmēm.

Tiesu psihiatriskajā ekspertīzē sieviete ir atzīta par pieskaitāmu.

2014.gada 10.oktobrī Baložos kādā dzīvoklī tika atrasti miruši divi mazi puisēni – pusotru un trīs gadus veci -, un aizdomās par bērnu slepkavību tika apcietināta viņu māte.

Informācija : BNS

Publicitātes bilde

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube