Gadījumā, ja izrādīsies, ka veselības ministrs Guntis Belēvičs (ZZS) apgājis rindu, lai saņemtu veselības pakalpojumus, tas nebūs pieņemami un tādēļ ministram ir jāsniedz skaidras atbildes sabiedrībai, žurnālistiem trešdien sacīja Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Prezidents norādīja, ka jautājumu par Belēviča saņemto veselības aprūpi pārrunājis ar valdības vadītāju Māri Kučinski (ZZS) un uzskata, ka veselības ministram ir jāsniedz paskaidrojumi par notikušo visai sabiedrībai.

“Ja uz kādu tiek mesta aizdomu ēna, tad šim cilvēkam ir jāsniedz paskaidrojumi. Ne tikai premjeram – bet visai sabiedrībai. Tad, [ņemot vērā] konkrētos paskaidrojumus, premjeram ir jāpieņem lēmums kā rīkoties. Ir skaidrs, ka ministram ir jāsniedz sabiedrībai skaidras atbildes. Protams, ja ir tā noticis [kā vēstījuši masu mediji], tad tas nav pieņemams nevienam – ne man, ne premjeram. Tāpēc ir ļoti būtiski, lai ministrs kliedē jebkādas bažas par savu rīcību,” skaidroja Vējonis.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka “Latvijas Avīze” trešdien raksta – Belēvičs maijā Latvijas Onkoloģijas centrā, iespējams, apgājis rindu, lai viņam tiktu veikta operācija.

Belēviča izsūtītajā paziņojumā presei trešdienas rītā sacīts, ka viņš nesniegs komentārus par savu veselības stāvokli. Viņš uzsvēris, ka pēdējo reizi valsts apmaksātus veselības aprūpes pakalpojumus saņēmis 2004.gadā. Ministrs nav konkretizējis, kādā kārtībā palīdzību saņēmis. Rīgas Austrumu slimnīca norāda, ka nesniegs nekādu informāciju par Belēviču, jo izpaust datus par pacientu aizliedz likums.

Situāciju trešdien izvērtēs ZZS Saeimas frakcijā.

Jau ziņots, ka Latvijā ir rindas uz valsts apmaksātajiem veselības aprūpes pakalpojumiem, jo atvēlētā kvota nav pietiekama, taču pakalpojumus var saņemt arī par maksu. Austrumu slimnīcas pārstāve Inguna Potetinova skaidro, ka par maksu pakalpojumi Latvijas Onkoloģijas centrā ir pieejami ievērojami ātrāk, pat dažu dienu laikā.

Informācija : BNS

Publicitātes bilde

 

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube