Ministru prezidentam Mārim Kučinskim (ZZS) nekavējoties jāpauž skaidrs vērtējums par publiski izskanējušo informāciju, ka veselības ministrs Guntis Belēvičs izmantojis ar amatu saistītas priekšrocības, lai ārpus kārtas saņemtu medicīnisku pakalpojumu Latvijas Onkoloģijas centrā (LOC), uzskata partijas “Vienotība” Saeimas frakcijas deputāti.

Medijiem izplatītajā paziņojumā, “Vienotība” norāda, ka premjeram, kā valdības komandas vadītājam, šī situācija nevilcinoties jāizvērtē un jāuzņemas atbildība par sava partijas biedra un ministra rīcību. “Vienotības” deputāti sagaida arī skaidru veselības ministra atbildi, vai viņš kā pacients ir saņēmis LOC sniegtus medicīniskus pakalpojumus.

Ja izskanējusī informācija atbilst patiesībai, Belēviča rīcība ir absolūti nepieņemama. Tā grauj sabiedrības uzticību gan nozari pārraugošās ministrijas darbam, gan valdībai un valsts varai kopumā, norāda “Vienotības” deputāti.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka “Latvijas Avīze” trešdien raksta – Belēvičs maijā Latvijas Onkoloģijas centrā, iespējams, apgājis rindu, lai viņam tiktu veikta operācija.

Ministrs Belēvičs savukārt uzsver, ka nav izmantojis LOC pakalpojumus izmantojis nedz par maksu, nedz par valsts līdzekļiem. Veselības ministrs uzskata, ka tiekot apmelots.

Viņam atbalstu pauda gan ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis, gan ministru prezidents Māris Kučinskis. Abi politiķi norādīja, ka viņiem nav iemesla Belēvičam neticēt, savukārt, ja ministrs “melo acīs skatīdamies”, tad viņam amats būs jāpamet.

Belēvičs sacīja, ka gan iepriekšējās nedēļas pirmdienā, gan arī šajā pirmdienā ir veicis divas operācijas, taču nevis Onkoloģijas centrā, bet gan Ādažu privātslimnīcā. Ministrs arī žurnālistiem izdalīja čeku kopijas, kuros redzams Ādažu slimnīcas pakalpojumi 30.maijā un 6.jūnijā par divām identiskām summām – 45 eiro. Čeki datēti ar plkst.7.19 un plkst.7.09.

Informācija : BNS

Publicitātes bilde

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube