Latvijas Dabas muzejā no ceturtdienas līdz 11.jūnijam būs skatāma izstāde “Peonijas Latvijā 2016”, kas tapsui sadarbībā ar dārza centru “Hedera”, informēja muzeja pārstāve Ieva Brūna.

Jau 20.gadsimta beigās aizsākās vecmāmiņu un vecvecmāmiņu puķu “atmoda”, un tagad tā turpinās ar jaunu intensitātes vilni. Peonijas ir vienas no šiem ziediem. Tās ir kļuvušas par populāru krāšņumaugu ar patīkamu un saldenu smaržu apstādījumos un piemājas dārzos.

Pašlaik notiek aktīvs šo krāšņo ziedu selekcijas darbs. Peoniju audzētāju kolekcijās nu jau ir vairāk nekā 1000 dažādu šķirņu. Izstādē varēs apskatīt pašmāju selekcionāru veikumu – šķirnes, kas pielāgotas ziedēšanai un augšanas apstākļiem Latvijā, kā arī saņemt praktiskus padomus peoniju audzēšanā.

Izstādē “Peonijas Latvijā 2016” trīs dienas būs iespēja apbrīnot un novērtēt dažādu Latvijas selekcionāru ziedus – izstādē piedalīsies Aldonis Vēriņš, kurš ir grāmatas “Latvietis un viņa peonijas” autors, Andris Berkins no Tērvetes novada, Jānis Dukaļskis no Daugmales un dārza centra “Hedera” direktors Raimonds Petrovskis.

Informācija : BNS

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube