Puse (51%) no Latvijas iedzīvotājiem pauduši, ka cieš no veselības problēmām, kas traucē ikdienas aktivitātēm, liecina SKDS veiktā pētījuma “Mana Aptieka & Apotheka Veselības indekss” rezultāti.

Maijā veiktais SKDS pētījums par Latvijas iedzīvotāju veselības stāvokļa pašvērtējumu liecina, ka kopumā 38% Latvijas iedzīvotāju savu dzīvesveidu vērtē kā neveselīgu, bet 51% norāda, ka cieš no veselības problēmām, kas traucē ikdienas aktivitātēm. Pētījums veicēji norāda, ka 70% aptaujāto iedzīvotāju pēdējo reizi pie ģimenes ārsta devušies pēdējā gada laikā, bet 10% pat senāk kā pirms diviem gadiem.

Pētījuma veicēji norāda, ka cilvēku attieksme pret veselību nav pārāk apzinīga, par ko liecina, ka 56% aptaujāto par profilaksi uzskata rekomendētā 1-1,5l ūdens patēriņu diennaktī, bet regulāras profilaktiskās medicīniskās apskates un veselības pārbaudes veic tikai 36% iedzīvotāju.

Par veiktā pētījuma rezultātiem informēs ceturtdien plkst.14 “Birojnīcā”, Dzirnavu ielā 84 k-2, Berga Bazārā. Prezentācijā piedalīsies “A Aptiekas” valdes loceklis Jānis Kūliņš, “Aptiekas biedrības” valdes priekšsēdētāja Agnese Ritene, SKDS direktors Arnis Kaktiņš un fiziskās sagatavotības un vieglatlētikas treneris Helmuts Rodke.

Informācija : BNS

Publicitātes bilde

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube