Naktī uz ceturtdienu stiprākā salna skārusi Kurzemi, kur divu metru augstumā gaisa temperatūra pazeminājās līdz 0..+3 grādiem un tikai piekrastē bija siltāk, vietām +10 grādu, liecina meteoroloģiskā informācija.

Stendes novērojumu stacijā gaisa temperatūra vairākas stundas bija nulle grādu. Līdz 0..+1 grādam gaisa temperatūra pazeminājās arī Kurzemes dienvidrietumos, tai skaitā Liepājas lidostā, lai gan pašā pilsētā, tuvāk jūrai, nekļuva vēsāks par +7 grādiem.

Zemgalē, Vidzemē un Latgalē minimālā gaisa temperatūra naktī bija +1..+5 grādi, piekrastē līdz +10 grādiem.

Spēcīga salna novērota ne tikai vietām Kurzemē, bet arī atsevišķās vietās Vidzemē.

Meteoroloģisko novērojumu stacijās gaisa temperatūru mēra divu metru augstumā, un zāles augstumā gaisa temperatūra skaidrās naktīs parasti ir dažus grādus zemāka, atsevišķās reizēs un vietās nepilnus desmit grādus zemāka nekā divu metru augstumā.

Latvijas lielākajā daļā ceturtdienas rītā saglabājas skaidras debesis. Pūš lēns līdz mērens rietumu, ziemeļrietumu vējš.

Rīgā mainīgs mākoņu daudzums un mērens rietumu vējš. Minimālā gaisa temperatūra naktī bija no +3 grādiem vietām Pierīgā līdz +9..+11 grādiem pilsētas lielākajā daļā.

Maksimālā gaisa temperatūra trešdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +15,7 grādiem Ventspils ostā līdz +23,3 grādiem Jelgavā un Daugavpilī.

8.jūnija augstākā gaisa temperatūra Eiropā bija +39 grādi Spānijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz ceturtdienu -4..-7 grādi Skandināvijas kalnos un Alpos.

Informācija : BNS

Publicitātes bilde

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube