Nepilsoņu jautājums pats no sevis dabiskā veidā neatrisināsies, paziņojuma medijiem norāda “Saskaņas” frakcijas priekšsēdētājs Jānis Urbanovičs.

Viņš uzsvēra, ka Latvijā ir 232 tūkstoši nepilsoņu, no kuriem 42% jeb gandrīz 100 tūkstoši dzimuši Latvijā.

“Jo mazāk paliks nepilsoņu, jo lielāku spiedienu un netaisnību attiecībā uz sevi viņi izjutīs,” izteicās Urbanovičs. “Arī nepilsoņu pēcnācēji diez vai pēkšņi aizmirsīs savu vecāku un vecvecāku nepelnītu izolāciju. Šāda veida ilgstoši pāridarījumi jebkurai sabiedrības daļai paliek atmiņā gadu desmitiem un rada vēlmi “atmaksāt” pāridarītājam,” norādīja deputāts.

Urbanovičs uzsvēra, ka nepilsoņu tiesības tiek nepelnīti ierobežotas. “Nepilsoņi Latvijā nav izdarījuši neko tādu, par ko viņi būtu jāsoda ar dažādu tiesību ierobežošanu,” norādīja politiķis. “Šie cilvēki tiek nodēvēti par nelojāliem, par valsts ienaidniekiem pilnīgi nepelnīti,” izteicās Urbanovičs.

Laikraksts “Latvijas Avīze” iepriekš vēstīja, ka Simtgades padomē, kurā darbojas Valsts prezidents Raimonds Vējonis, kā arī eksprezidenti, notikusi diskusija par politiskus lēmumu pieņemšanu saistībā ar naturalizācijas atvieglošanu nepilsoņiem, un Valsts prezidenta kancelejā izveidot ekspertu grupa meklē dažādus risinājumus šim mērķim.

Grupas vadītāja Liesma Ose aģentūrai BNS teica, ka nepilsoņu naturalizācijas jautājums nav galvenais, ko skata prezidenta izveidotā ekspertu grupa. “Tas medijos ir aizgājis neobjektīvi, neizvērtējot kontekstu. Jāņem vērā, ka jautājumu ir ļoti daudz un tie skar visas iedzīvotāju grupas. Nav tā, ka integrācija skar tikai krievvalodīgos,” iepriekš stāstīja Ose.

Informācija : BNS

Publicitātes bilde

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube