Lielbritānijas vēstniecība Latvijā uzskata, ka, ja apstiprināsies informācija par britu karavīru pieļautajiem pārkāpumiem Rīgā, tad vainīgajiem ir jāsaņem sods,  informēja vēstniecībā.

Vēstniecības preses sekretāre Andra Jakovica aģentūrai BNS pauda, ka Lielbritānijas diplomātiskā pārstāvniecība Latvijā ir informēta par karavīru aizturēšanu Rīgā naktī uz trešdienu. “Atbildīgās Latvijas iestādes šobrīd noskaidro notikušā apstākļus, un, ja pārkāpumi apstiprināsies, tad vainīgajiem, nešaubīgi, ir jāsaņem sods,” teica Jakovica.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka iereibuši britu karavīri Rīgā, Alfrēda Kalniņa ielā, naktī uz trešdienu nodarījuši bojājumus kādam taksometram, iepriekš apstiprināja Aizsardzības ministrijas Militāri publisko attiecību departamenta direktors Kaspars Galkins. Britu karavīri tikuši aizturēti.

Valsts policija šobrīd ierosinājusi kriminālprocesu par negadījumu un tiek skaidroti visi notikušā apstākļi. Galkins arī pastāstīja, ka izmeklēšanas ietvaros notiek sadarbība starp Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem (NBS) un likumsargiem. Plašākus komentārus ministrija sola sniegt pēc visu apstākļu noskaidrošanas.

Rīgas pašvaldības policija  liecina , ka naktī uz trešdienu pie policijas darbiniekiem patrulēšanas laikā Rīgā, Alfrēda Kalniņa ielā, vērsās kāds taksometra vadītājs, kura automašīnai divas personas no Lielbritānijas bija radījušas bojājumus. Izsaukti Valsts policijas darbinieki, kuri aizturēja iespējamās vainīgās personas tālākai lietas apstākļu noskaidrošanai.

Pārkāpēji – britu karavīri – bijuši 1994.gadā un 1996.gadā dzimuši vīrieši.

Informācija : BNS

Publicitātes bilde

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube