Augstākās tiesas (AT) priekšsēdētājs Ivars Bičkovičs ceturtdien pieņēma septiņu Latvijas Zvērinātu advokātu padomē uzņemto advokātu zvērestu,  informēja AT Komunikācijas nodaļas vadītāja Rasma Zvejniece.

Zvērinātu advokātu rindas papildinājusi tiesību zinātņu doktore “Dr.Schur und Partner Partnerschaftsgesellshaft” juriste Maija Ernberga, bijušais Saeimas Juridiskā biroja padomnieks, patlaban jurists zvērinātu advokātu birojā “Cobalt” Edgars Pastars, zvērinātu advokātu biroja “Sorainen” jurists Valts Nerets, zvērinātu advokātu biroja “Pricewaterhouse Coopers Legal” vecākā juriste Aija Panke, kā arī zvērinātu advokātu palīgi Roberts Priede un Ivita Samlaja un SIA “Riortis” juriste Svetlana Ringo.

Uzrunājot advokātus, AT priekšsēdētājs norādīja uz advokātu zvērestā ietverto solījumu izturēties ar cieņu pret tiesu. “Tas nozīmē pirmām kārtām cieņu pašiem pret sevi, jo tiesa – tie esat arī jūs. Advokatūra iekļaujas tiesu sistēmā,” norādīja Bičkovičs. Viņš jaunajiem advokātiem vēlēja cienīt savu darbu un iemantot kolēģu un klientu cieņu, tādējādi stiprinot arī sabiedrības cieņu pret tiesu sistēmu. AT priekšsēdētājs jaunajiem advokātiem vēlēja atrast savu darbības nišu plašajā advokātu saimē, specializējoties noteiktā tiesību jomā un kļūstot par augstas meistarības juristiem.

Lai kļūtu par zvērinātu advokātu, persona, kurai ir atbilstoša izglītība un darba stāžs, kārto advokātu eksāmenu. Pēc eksāmena nokārtošanas, ja Zvērinātu advokātu padome nav saņēmusi ziņas, ka pretendenta uzņemšanai ir Advokatūras likumā noteiktie šķēršļi, pretendentu uzņem zvērinātu advokātu skaitā, un viņa zvērestu pieņem AT priekšsēdētājs.

Informācija : BNS

Publicitātes bilde

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube