Šķēdes poligonā, Pāvilostas novada Vērgales pagastā no 13.jūnija līdz 18.jūnijam notiks pretgaisa aizsardzības mācības “Baltic Zenith 2016”, kuru laikā karavīri un zemessargi pilnveidos iemaņas kaujas šaušanā pa gaisa mērķiem .

Mācību “Baltic Zenith 2016” nolūks ir profesionāli sagatavot zenītraķešu RBS-70 operatorus. Operatīvajos uzdevumos piedalīsies aptuveni 90 karavīru un zemessargu no Gaisa spēku aviācijas bāzes Pretgaisa aizsardzības diviziona un Zemessardzes 17.pretgaisa aizsardzības bataljona, kā arī Lietuvas bruņoto spēku Pretgaisa aizsardzības vienības karavīri.

Drošību Baltijas jūrā, mācību norises vietas teritoriālajos ūdeņos nodrošinās Jūras spēku flotiles Patruļkuģu eskadras kuģis “Skrunda” un pārlidojumus veiks Gaisa spēku aviācijas bāzes helikopters “Mi – 17”. Šī iemesla dēļ, būs ierobežota pārvietošanās gar Baltijas jūras piekrastes zonu Šķēdes poligona robežās un slēgtas jūras, kā arī gaisa drošības zonas.

Šķēdes mācību bāze ir vienīgā Latvijā, kurā ir iespējams veikt praktiskus šaušanas vingrinājumus pa gaisa mērķiem, izmantojot pretgaisa aizsardzības ieroču sistēmas. Kaujas šaušana poligonā tiek organizēta jau kopš 2002.gada.

Informācija : BNS

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube