2016.gada jūnija sākumā Losandželosā atklāja Lauzto siržu muzeju (Museum of Broken Relationship). Galvenie muzeja eksponāti ir kāzu kleitas, mīlestības vēstules, pornožurnāli, fotogrāfijas, apakšveļa un daudzi citu priekšmeti, kas palikuši pēc laulības beigām un atgādina bijušo pusīti. Katram eksponātam ir savs stāsts, kas ir pievienots zemāk un apraksta konkrētās lietas skumjo vēsturi.

Museum of Broken Relationships, Private Opening

Losandželosas muzejs ir sava brāļa analogs Zagrebā, kas savas durvis vēra 2010.gadā. Mākslinieki un bijušais laulātais pāris Olinka VisticA (Olinka Vištica) un Dražens Grubišics (Dražen Grubišić) pēc savas šķiršanās nolēma apkopot vienuviet visas mantas, kas simbolizētu viņu pagātnes mīlestību. Mākslinieki uzskata, ka viņu mīlestība bija patiesi īsta un tīra, bet ne mūžīga.

 

Parasti cilvēki mēģina tikt vaļā no lietām, kas atgādinātu par neveiksmīgām attiecībām – un tas ir tikai normāli. Mēs molēmām vērst šo postošo enerģiju mākslā,” saka muzeja veidotāja Olinka Vistica.

Atsūtīt savu ekspozīcijas eksemplāru, pievienojot tam stāstu, var ikviens nelaimīgais. Muzeja darbinieki uzskata, ka tā būs vieglāk pārdzīvot šķiršanos ar mīļoto. Piemēram, Losandželosas muzejā viens no neparastākajiem objektiem kļuva instrukcija par to, kā rūpēties par pacientu pēc transplantācijas. To atsūtīja sieviete, kuru pameta mīļotais pēc plaušu transportēšanas operācijas.

Ieejas maksa jaunajā muzejā ir $18. Par šo naudu var ne tikai uzzināt par citu neveiksmēm, bet arī izkratīt sirdi grēksūdzes telpā.

 

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube