Ārlietu ministrijas (ĀM) valsts sekretārs Andrejs Pildegovičs darba vizītē no pirmdienas apmeklēs ASV galvaspilsētu Vašingtonu, kā arī viesosies Otavā, Kanādā,informēja ĀM.

Vašingtonu Pildegovičs apmeklēs no pirmdienas līdz trešdienai, 15.jūnijam, bet Otavu – 16.jūnijā. Vizītes laikā valsts sekretārs ar ASV un Kanādas amatpersonām pārrunas divpusējās un transatlantiskās sadarbības aktualitātes, gatavošanos NATO Varšavas samitam, NATO atturēšanas un aizsardzības politikas īstenošanas un sabiedroto klātbūtnes Baltijas valstīs nostiprināšanas pasākumus.

Pildegovičam ir paredzētas tikšanās ar valsts sekretāra vietnieku politiskos jautājumos Tomasu Šenonu, sankciju politikas koordinatoru vēstnieku Danielu Frīdu, viceprezidenta nacionālās drošības padomnieka vietnieku Eliju Ratneru, aizsardzības sekretāra vietnieka palīdzi Sjūzanu Torntoni, Nacionālās Drošības padomes vecāko direktoru Čārlzu Kupčanu un vecāko direktori Selesti Valanderi, senatoru Džefersonu Boregāru, Kongresa Ārlietu komisijas priekšsēdētāju Edu Roisu un citām ASV administrācijas un Kongresa amatpersonām, kā arī pētniecības institūtiem.

Vizītes laikā valsts sekretārs piedalīsies Latvijas vēstniecības ASV un Makkeina institūta organizētā diskusijā par drošības politiku un Latvijas Ārpolitikas institūta jaunākās grāmatas “Latvija un Savienotās Valstis: izvērtējot stratēģisko partnerību mainīgajā vidē” prezentācijā.

Savukārt vizītes laikā Kanādā valsts sekretāram Pildegovičam ir plānotas tikšanās ar Ārlietu ministrijas valsts sekretāra vietnieku un politisko direktoru Marku Gvozdecki, ārlietu ministra padomnieku Kristoferu Bērziņu, Kanādas parlamenta deputātu Pīteru Van Lounu un citām Kanādas amatpersonām.

Informācija : BNS

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube