Šo gaisa velosipēdu ceļu uzbūvēja dažus gadus atpakaļ atrakciju parkā Washuzan Highland, kas atrodas vecajā Japānas pilsētiņā Okajama (Okayama). Atrakcija SkyCycle, kas no pirmā acu skatiena izskatās bērnišķīgi, īstenībā varētu būt daudz biedējošāks par ekstrēmajiem amerikāņu kalniņiem. Jā, kabīnes nevar uzstādīt pasaules rekordu ātruma ziņā un to sliedes virzās diezgan mierīgā maršrutā bez jebkādiem zigzaga veidīgiem pagriezieniem.

Kas tad tur var būt tik biedējošs, ja ceļš ir taisns, bet kustība lēna? Pirmkārt, nosaukums SkyCycle runā pats par sevi – kabīne nav automātiska konstrukcija, kas sāk braukt ar vienas pogas palīdzību, tā ir jādarbina mehāniski pašiem pasažieriem, griežot pedāļus. Braukšanas princips ir analoģisks velosipēdam, tikai šī velotrase atrodas četrstāvīgas mājas augstumā. Trase ir būvēta kalnā virs meža, un zem kājām, sliežu spraudās, jūs variet redzēt bezgalīgu meža dziļumu.

Kabīne ir paredzēta diviem cilvēkiem un katram pasažierim ir savi pedāļi, stūre un mantu uzglabāšanas grozs. Pats interesantākais ir tas, ka kabīnēs praktiski nav nekādu drošības garantiju, un vienīgais, kas jūs pasargā no kritiena, ir drošības josta, kas, godīgi sakot, neizskatās īpaši pārliecinoši.

SkyCycle braukšanas ātrums ir pilnībā atkarīgs no jums un jūsu fiziskās izturības, un nekādas augstuma bailes asu izjūtu cienītājiem netraucē baudīt braukšanas procesu un vērot iespaidīgus ainavas skatus.

 

https://www.youtube.com/watch?v=ho9qaiEoWns

 

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube