Ja Krievijas un Anglijas valstu līdzjutēji turpmāk iesaistīsies vardarbīgos kautiņos, abu valstu komandas var tik diskvalificētas no EURO 2016 čempionāta, brīdinājuši UEFA.

UEFA izpildkomiteja svētdien ziņojusi futbola asociācijai, ka abu valstu komandām nāksies saskarties ar papildus sankcijām – tostarp ar iespējamu diskvalifikāciju no turnīra, ja viņu fani atkārtoti iesaistīsies masu kautiņos, kas jau notika sestdien Marseļā.

UEFA Eiropas futbola pārvaldes struktūrvienības jau uzsākušas disciplinārlietu pret Krievijas futbola savienību par savu līdzjutēju uzvedību Marseļā.

Tika izvirzītas apsūdzības pūļa traucēšanā, rasistiskā uzvedībā un uguņošanas uzsākšanā sestdien Marseļas “Velodrome”.

UEFA pauž riebumu pret šādā vardarbīgām sadursmēm, kas notika Marseļas centrā”, – teikts UEFA paziņojumā, – “Šāda rīcība ir pilnībā nepieņemama un tai nav vietas futbolā”.

Lēmums par sankcijām tiks pieņemos tuvāko dienu laikā, tiklīdz būs uzskaitīti pierādījumi.

Tomēr pagaidām nekādas darbības nav veiktas pret Anglijas futbola asociāciju, kuras fani arī bija iesaistīti masu grautiņos.

UEFA ir atbildīgi par incidentiem norises vietās, ne tās apkārtnē.

Jau ziņot, ka sestdien, 11.jūnijā, Marseļā noslēdzās Eiropas futbola čempionāta finālturnīra B grupas spēle starp Krievijas un Anglijas izlasēm. Abu komandu mačs beidzās neizšķirti 1:1, ko Krievija panāca jau spēles pēdējās sekundēs. Neilgi pēc spēles grupa Krievijas agresīvi noskaņoto fanu ielauzās Anglijas izlases atbalstītāju sektorā un uzsāka kautiņus ar angļiem.

Abas grupas apsūdz viena otru provocēšanā.

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube