Liepājas Olimpiskajā centrā 12.jūnijā pulcējas basketbola fani gan no Liepājas, gan citām Latvijas pilsētām, lai vērotu labdarības basketbola spēli “Porziņģis VS Verpakovskis”. Komandu kapteiņi, Kristaps Porziņģis un Māris Verpakovskis, savās komandās pulcēja savus draugus, Latvijā pazīstamus sportistus, mūziķus un arī politiķus, lai aizvadītu spraigu un jautru spēli cēlu mērķu vārdā.

Visi spēles laikā iegūtie līdzekļi un ziedojumi tiks noziedoti jaunajiem sporta talantiem inventāra un citu nepieciešamību apmaksāšanai, jo daudziem bērniem ir sapnis spēlēt kādu sporta veidu, bet to, diemžēl, nevar atļauties.

Kā Porziņģa un Verpakovska komandas biedri spēlē piedalījās tādi Latvijā zināmi cilvēki kā basketbola leģenda Valdis Valters, Mārtiņš un Jānis Porziņģi, grupas “Prāta Vētra” dalībnieki Renārs Kaupers un Jānis Jubalts, vieglatlēte Ineta Radēviča, aktieri Andris Bulis, Intars Rešetins, Andris Keišs, basketbolisti Anete Jēkabsone – Žogota un Edgars Šneps un TV personība Renārs Zeltiņš, kā arī daudzi citi.

Pasākumu atklāja Liepājas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks ar uzrunu un simboliski bumbas metienu laukuma centrā, kā arī grupa “Transleiteri” ar dziesmu, kas sarakstīta basketbolistam Kristapam Porziņģim. Spēles starplaikos varēuja arī vērot karsējmeiteņu priekšnesumus.

Pēc pirmā spēles puslaika tika izsolītas Porziņģa un Verpakovska formas krekli ar sportistu autogrāfiem, kā arī Porziņģa “NY Knicks” spēles šorti un apavi. Visas šīs lietas ieguva tie cilvēki, kuri par tām solīja visaugstāko samaksu. Visas Kristapa lietas tika pārdotas par aptuveni 950 eiro, un par šī sporta inventāra īpašnieku kļuva kāds mazs puisis, kurš tagad var lepoties ar pilnu Porziņģa sporta ekipējumu.

Spēles pēdējā ceturtdaļa bija visai spraiga un Verpakovska komandai gandrīz izdevās izrauties vadībā, taču spēles beigās tomēr Porziņģa komanda guva uzvaru ar rezultātu 77:74. Visā spēles gaitā nevarēja arī iztikt bez kurioziem, piemēram, par godu futbolistam Verpakovskim neilgi uz laukuma basketbola bumba tika aizvietota ar futbola bumbu. Arī spēles starplaikos Porziņģis bieži bija manāms pie pretinieku soliņiem, apmainoties ar jokiem un veltot uzmundrinājuma vārdus Verpakovska komandai. Spēles laikā skatītājiem bija arī iespēja redzēt dažus no Porziņģa slavenajiem “slam dunk” izpildījumiem.

Ielūkojies attēlu galerijā un uzzini, kā Verpakovskis un Porziņģis apvienoja spēkus labdarībai un kā tika aizvadīts ilgi gaidītais sporta notikums.

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube