Daugavpils tiesa līdz augusta vidum atlikusi lietas izskatīšanu, kur par kāda juvelierizstrādājumu veikala aplaupīšanu Daugavpilī apsūdzēti trīs Lietuvas pilsoņi.

Pirmdien lietas izskatīšana atlikta, jo uz sēdi neieradās viens no lieciniekiem, kas dzīvo Lietuvā. Tiesa risinās jautājumu par starptautisko sadarbību ar Lietuvas kolēģiem, lai nodrošinātu iespēju liecinieku nopratināt videokonferencē.

Nākamā sēde šajā lietā paredzēta 16.augustā.

Jau ziņoja, ka 2015.gada augustā Daugavpils pilsētas centrā trīs personas, pielietojot gāzes baloniņu un sadauzot ar cirvi juvelieru salona stikla vitrīnas, nolaupīja zelta un sudraba izstrādājumus.

Operatīvo pasākumu rezultātā, kas ilguši vairākas stundas, sadarbībā ar pašvaldības policiju, kā arī piesaistot Valsts robežsardzes Daugavpils pārvaldes kinologu, izdevās atrast un aizturēt trīs vīriešus – 2000., 1990. un 1964.gadā dzimušus Lietuvas pilsoņus -, kuri tiek turēti aizdomās nozieguma pastrādāšanā.

Divi vecākie vīrieši jau agrāk bija tiesāti, tostarp vecākais no viņiem brīvības atņemšanas iestādēs pavadījis vairāk par 20 gadiem.

Policijas darbiniekiem izdevies atrast lielāko daļu nolaupīto dārglietu.

Visi trīs vīrieši apsūdzēti pēc Krimināllikuma 176.panta 3.daļas jeb par laupīšanu, ja tā izdarīta lielā apmērā vai ja to izdarījusi organizēta grupa. Par šādu noziegumu var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz divpadsmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem.

1964.gadā un 1990.gadā dzimušie vīrieši atrodas apcietinājumā, bet 2000.gadā dzimušajam nepilngadīgajam noteikta aizbildņa pārraudzība.

Informācija : BNS

Publicitātes foto

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube