Onkoloģisko pacientu atbalsta biedrība “Dzīvības koks” organizē divas nometnes “Spēka avots” cilvēkiem, kurus skāris vēzis,  informēja biedrība.

Pēc biedrības pārstāvju teiktā, programma “Spēka avots” ir pasākumu kopums, kas sniedz pārbaudītu un profesionālu informāciju par onkoloģiju, dod iespēju tikt galā ar emocionālo pārdzīvojumu, kas radies slimības dēļ, kā arī programmas laikā uzzināt, kā iespējams turpināt dzīvot praktiski un psihoemocionāli pilnvērtīgi.

“Spēka avots” ir piecu dienu intensīva programma, kas izstrādāta, balstoties Norvēģijas pieredzē. Tajā kā lektori piedalās onkologs, psihologs, psihoterapeits, fizioterapeits, imunologs, mākslas terapeits un citi ar onkoloģijas nozari saistīti speciālisti.

Šajā vasarā notiks divas “Spēka avots” nometnes, kas norisināsies viesu namā “Orinoko” netālu no Kokneses. Nometnes notiks no 31.jūlija līdz 5.augustam un no 14.augusta līdz 19.augustam. Katrā no tām var piedalīties 24 dalībnieki. Vienā pasākumā piedalās cilvēki ar atšķirīgām vēža lokācijas vietām, atklāšanas stadijām, vecumu un nodarbošanos. Pieteikuma forma atrodama biedrības mājaslapā “dzivibaskoks.lv”.

Biedrība “Dzīvības koks” programmu īsteno kopš 2009.gada. Lai psihosociālā rehabilitācija būtu pastāvīgi pieejams pakalpojums dažādām sabiedrības grupām, ne tikai pacientiem, bet arī viņu tuviniekiem, tiek veikta Dignājas muižas rekonstrukcija. Tajā psihosociālā rehabilitācija norisināsies pastāvīgi. Centrā paredzēts veidot īpašas grupas pēc dažādu vēža diagnožu veidiem. Ģimenes rehabilitācijas programmas paredzēts veidot ar vēzi slimiem bērniem un viņu vecākiem.

Informācija ” BNS

Publicitātes foto

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube