Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam (KNAB) ir ļoti lielas šaubas par Jutas Strīķes patieso identitāti, intervijā LTV raidījumam “Rīta Panorāma” sacīja KNAB priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks.

KNAB priekšnieks stāstīja, ka, pārbaudot Strīķes identitāti, konstatēts, ka kādreiz viņai, iespējams, bijis vārds Anna. Tāpat KNAB radušies jautājumi par Strīķes pilsonības iegūšanu. “Mēs konstatējām, ka 2011.gadā Satversmes aizsardzības birojam (SAB) šī informācija kļuva zināma. [Taču] līdz šim brīdim Strīķe bauda visaugstāko uzticību. Viņai ir pielaide valsts noslēpumam,” teica Streļčenoks.

Viņš skaidroja, ka Strīķes dokumenti Latvijas Universitātē liecina – bijusī KNAB priekšniece saņēmusi augstskolas diplomu uz Annas vārda. Strīķe savulaik šo informāciju noliegusi un Streļčenoks norādīja, ka tādā gadījumā viņa ir melojusi.

“Šo informāciju mēs 2015.gada sākumā nosūtījām uz SAB. Līdz šim brīdim mēs neesam saņēmuši atbildi. Neraugoties uz to, ka ir šaubas, informācija nosūtīta, personai joprojām ir pielaide valsts noslēpumam,” sacīja Streļčenoks.

Pirms vairākiem gadiem – 2011.gadā – Neatkarīgā Rīta Avīze vēstīja, ka 20 gadsimta astoņdesmito gadu beigās un deviņdesmito gadu sākumā šobrīd personai, kas pazīstama ar vārdu Juta Strīķe, bijis cits vārds un uzvārds – Anna Potapova. Informācijas sniedzējs laikrakstam norādījis, ka Juta alias Anna kopā ar tēvu – Dobelē izvietotā tanku pulka speciālās daļas virsnieku Juriju Potapovu – un pārējo ģimeni Maskavā nokļuvusi tad, kad PSRS armijas virsnieks turp nosūtīts zināšanu papildināšanai.

Informācija : BNS

Publicitātes foto

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube