Ministru kabinets (MK) otrdien piešķīra finansējumu Vissvētākās Jaunavas Marijas Debesīs uzņemšanas svētku nodrošināšanai 2017.gadā.

Svētku nodrošināšanai Valsts nozīmes pasākuma starptautiskas nozīmes svētvietā Aglonā – nepieciešami 134,1 tūkstotis eiro, kas ir par aptuveni 8000 eiro vairāk nekā piešķirts šogad, liecina likumprojekts.

Saskaņā ar likumprojekta anotāciju, Iekšlietu ministrijai nepieciešami 33,3 tūkstoši eiro ceļu satiksmes organizēšanai, personu un sabiedrības drošības garantēšanai, apsardzes veikšanai, ugunsdrošības un glābšanas profilaktisko pasākumu veikšanai, degvielas iegādei 70 litru apmērā, kā arī komandējuma izmaksu segšanai četriem darbiniekiem četrām dienām.

Savukārt Veselības ministrijai nepieciešami 38,8 tūkstoši eiro neatliekamās medicīniskās palīdzības nodrošināšanai un koordinēšana – medpunktu izveidei, intensīvās terapijas brigādes darba nodrošināšanai, reanimācijas brigādes darba nodrošināšanai, ārsta palīgu brigāžu darba nodrošināšanai, vadības ārstu un pirmās palīdzības posteņu nodrošināšanai.

Tieslietu ministrijai tikmēr nepieciešamo 55,5 tūkstoši eiro atkritumu konteineru nomai un to kompleksai apkalpošanai, kā arī cieto sadzīves atkritumu savākšanai, šķirošanai, pārvadāšanai un apglabāšanai, atkritumu konteineru uzstādīšanai, to remontam un uzturēšanai, mazgāšanai un dezinficēšanai; pārvietojamo sabiedrisko tualešu nomai; divu artēzisko urbumu, divu dzeramā ūdens spiedbāku un dzeramā ūdens apgādes tīkla cauruļvadu profilaktiskā attīrīšanai Aglonas bazilikas kompleksā, Aglonas katoļu ģimnāzijā.

Vēl divus tūkstošis eiro izmaksās nepārtrauktas elektroapgādes garantēšana pasākuma norises laikā, 2,9 tūkstošus – notekūdeņu un kanalizācijas sistēmas darbības garantēšana, 14,1 tūkstotošus – apskaņošanas pakalpojumu nodrošināšana, sešus tūkstošus – video translāciju nodrošināšana, 5,3 tūkstošus drošības un sabiedriskās kārtības nodrošināšanai iesaistīto zemessargu dienesta uzdevumu izpildes un uzturdevas kompensācijai, degvielai un materiāliem.

Paredzēts, ka Iekšlietu ministrija, Veselības ministrija un Tieslietu ministrija tām paredzētos uzdevumus nodrošinās piešķirto valsts budžeta līdzekļu ietvaros.

Vissvētākās Jaunavas Marijas Debesīs uzņemšanas svētku nodrošināšanai šogad ir piešķirti 125,9 tūkstoši eiro.

Informācija : BNS

Publicitātes foto

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube