Darbu skolā šī gada 1.septembrī sāks 20 jaunajiem izglītības programmas “Iespējamā misija” dalībnieki.

Viņu mērķis būs iedvesmot skolēnus visā Latvijā izvirzīt augstus mērķus, attīstīt savas prasmes un talantus un iedrošinātu viņus mācīties mūža garumā.

Uzrunā jaunajiem dalībniekiem izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis (“Vienotība”) uzvēra, ka “Iespējamā misija” veido izcilības. “Mums ir vajadzīga izcilība, lai mūsu bērni dzīvo Latvijā, tiek skoloti par moderniem, globālai pasaulei, tās diktētiem izaicinājumiem un konkurencei sagatavotiem cilvēkiem,” teica Šadurskis. Viņš norādīja, ka pedagoga profesijai jābūt vilinošai ne tikai ar tajā ieausto misijas apziņu, bet arī finansiāli, tādēļ tiek strādāts pie pārmaiņām.

“Šodienas izglītība ir nākotnes tautsaimniecība un nākotnes tautsaimniecība ir sabiedrības labklājība un dzīves kvalitāte,” teica izglītības un zinātnes ministrs.

Šogad programmā “Iespējamā misija” tiek īstenots jau devītais jauno speciālistu “iesaukums”.

“Iespējamā misija” ir 2008.gadā izveidota kustība, kas strādā, lai nodrošinātu kvalitatīvu izglītību bērniem Latvijā, radot nepieciešamās pārmaiņas klasēs, skolās un sabiedrībā. Tās dibinātāji – “Swedbank”, “Lattelecom”, “Ideju partneru fonds” – un atbalstītāji uzskata, ka kvalitatīvas izglītības pamats ir labs skolotājs, tāpēc tā ik gadu piesaista darbam izglītības sistēmā augstskolu absolventus.

Informācija : BNS

 

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube