Liverpūlē atklāts Latvijas goda konsulāts.

Turpmāk Lielbritānijas pilsētā latviešu pilsoņu intereses pārstāvēs Stīvens Burovs, kurš palīdzēs stiprināt ekonomiskās, kultūras un tūrisma saites starp Latviju un Liverpūli.

Atklāšanas pasākumā Liverpūlē piedalījās arī Latvijas vēstnieks Lielbritānijā Andris Teikmanis, Liverpūles lordmēre Roza Glādena un citas augstas amatpersonas.

Kopš Latvijas neatkarības atjaunošanas 1991.gadā, Burovs ir pirmais Latvijas goda konsuls Liverpūlē. Viņa darba pieredze iepriekš saistīta ar juridiskās firmas “Brabners LPP” un Skotijas Karaliskās bankas pārvaldību..

Vizītes laikā vēstnieks Teikmanis viesojās Liverpūles ostā un apmeklēja Liverpūles Filharmoniju, kur pārrunāja iespējamos sadarbības projektus, gatavojoties Latvijas simtgadei.

Nākotnes sadarbības saites vēl vairāk plānots nostiprināt ar tiešajiem lidojumiem no Liverpūles un Mančesteras uz Rīgu.

Nostiprinot tirdzniecības saites starp Apvienoto Karalisti un Latviju, sadarbības iespējas starp Liverpūles reģionu un Latviju pieaug. Viens no tādiem piemēriem ir nesen uzceltais studentu viesnīcas projekts “Cerību iela. Liverpūle”, ko realizējis koka karkasu modeļu ražotājs “Nordic Homes”.

Goda konsulāta atklāšanas laikā notika arī pirmais Lielbritānijas Latviešu biznesa sadarbības pasākums Liverpūlē, kas pulcēja latviešu uzņēmējus, lai dalītos pieredzē un veidotu jaunus kontaktus.

Informācija : BNS

Publicitātes foto

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube