Koalīcijas partijas Nacionālā apvienība un “Vienotība” trešdien tiksies ar veselības ministra amata kandidāti Andu Čakšu, kuru izvirzījusi Zaļo un zemnieku savienība.

Jau ziņots, ka Saeimas frakcijas “No sirds Latvijai” deputāti pēc veselības ministra amata kandidātes Andas Čakšas iztaujāšanas otrdien nolēma atbalstīt viņas apstiprināšanu veselības ministra amatā.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka piektdien demisionēja veselības ministrs Guntis Belēvičs. Premjerministrs Māris Kučinskis (ZZS) viņa demisijas rakstu pieņēma, jo Belēvičs viņam bija melojis saistībā ar saņemtajiem veselības pakalpojumiem. Belēvičs piektdien arī izstājās no Latvijas Zaļās partijas, savukārt pirmdien nolika Saeimas deputāta mandātu.

Piektdienas vakarā kļuva zināms, ka veselības ministra amatam tiek virzīta Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas vadītāja Anda Čakša. Viņa no 2011.gada ir Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas valdes priekšsēdētāja. No 2014.gada Čakša darbojās arī Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas valdē. 2015.gada decembrī viņa no Stradiņa slimnīcas valdes atkāpās.

Čakšas kandidatūru veselības ministra amatam virza Zaļo un zemnieku savienība. Plānots, ka ceturtdien Saeima varētu lemt par viņas apstiprināšanu amatā.

Informācija : BNS

Publicitātes foto

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube