Pirms 100 gadiem Latvija tika izveidota, balstoties uz brīvprātības principa. Tieši šis pats princips ir izmantots, izveidojot jaunu akciju un digitālo platformu Simtgades burtnieki lv100.lv mājaslapā, aicinot latviešus brīvprātīgi uzdāvināt Latvijai pāris minūtes vai pat vairākas stundas, digitalizējot latviešu folkloru jaunizveidotajā platformā.

Ja katrs latvietis patērēs 4 stundas no sava laika, pārrakstot latviešu folkloras dokumentāciju digitālā formātā, tad kopīgi Latvijai tiks uzdāvināti vēl 100 gadi. Un tāds arī ir šīs digitālās platformas mērķis. Šajā projektā var piedalīties pilnīgi visi Latvijas iedzīvotāji, neatkarīgi no tā, kādā valodā tie runā, kā arī latvieši, kas atrodas ārzemēs.

Latvijas simtgade ir labs brīdis, lai visu latviju atkal savienotu ar folkloru saistītā tīklojumā, bet šoreiz tas būtu digitāls tīklojums, kas savā ziņā iedzīvotājiem ļaus atkal atklāt folkloras bagātības.

Platforma katru dienu tiek papildināta ar dažādiem folkloras materiāliem un tās princips – katra no folkloras lappusēm ir ar roku jāpārraksta ar datora palīdzību, lai visas šīs bagātības cilvekiem būtu digitāli pieejamas.

Princips ir pavisam vienkāršs: piereģistrējies http://lv100.garamantas.lv/ un piereģistrējies, tad izvelies manuskripta attēlu un valodu, kuru vēlies pārrakstīt digitāli. Pārraksti visu precīzi, kā rādīts attēlā un saglabā. Kad būsi visu saglabājis, redzēsi, cik sava laika esi uzdāvinājis Latvijai, pārrakstot latviešu folkloru!

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube