Pagājušās nedēļas nogalē Livonijas ordeņa pilī jau trīspadsmito gadu pēc kārtas bija ieradušies viduslaiku cienītāji un cīnītāji, kuri divas dienas 11.-12. jūnijā piedalījās viduslaiku turnīrā “Lilium Vindavienis 2016“ , kurā tika izvēlēti brašākie seno cīņu klubi un ieroču nesēji.

Ventspils muzejā visas divas dienas skanēja izcila viduslaiku mūzika ansambļa “Trakula “ izpildījumā. Turnīros piedalījās vēsturiskie klubi – Livoniesis , Lübeck, Rodenpois, Ugunszīme, Nirks (no Igaunijas), Excertitus Rigensis, Sv. Maurīcija rota, senās mūzikas grupa no Baltkrievijas Lity Taler.

Lai izklaidētu skatītājus visas dienas garumā starp cīņām, apmeklētājus izklaidēja pasākuma vadītāja, kas bija iejutusies Lorensas Kaliostro tēlā, ko nostāstos pazīst kā bruņinieku un dzejdaru mūzu, nepakļāvīgu vīru biedu, ģimenes tirāni un bruņinieku balstu.

Kamēr bija pārtraukumi starp cīņām, gan mazie, gan lielie viesi varēja nogaršot viduslaiku gardo maltīti, piedalīties dažādās radošās darbnīcās. Atrakcijas, cīņu ieroči, viduslaiku tirdziņš, to visu varēja sastapt Livonijas ordeņa pils priekšpagalmā.

Tāpat bija apskatāmi dažādi cīņu ieroči – trebušets, balistārijs un vārtu tarāns brāļa Ivara un Piltenes mazbrāļu versijās .

Interesanti, ka 14.-15. gadsimtā nebija minūšu, bet tikai stundu pulksteņa rādītājs , tāpēc ierodoties uz šo pasākumu, cilvēki aizmirsa par savu mūsdienu dzīves ritmu un varēja iejusties īstu viduslaiku dienas ritmā, izbaudot visus viduslaiku priekus.

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube