Raksts britu žurnālā “Attitude” iezīmē pirmo reizi, kad britu karaļnams iemūžināts bildēs, kuras pēcāk parādās uz seksuālo minoritāšu žurnāla vāka, atzīstas žurnāls.
Uz vāka attēlots smaidīgs Kembridžas hercogs, kuram mugurā balts krekls ar atklātu kaklu un viņa citāts – “Neviens nedrīkst tikt pazemots viņa seksualitātes vai citu iemeslu dēļ.”
Publikācija rakstā tika izvietota uzreiz pēc tam, kad Viljams bija ielūdzis lesbietes, gejus, biseksuālus un transseksuāļus un sarunu Kensingtonas pilī, lai dalītos viņu pieredzē par pazemojumiem, stāsta “Attitude“.
Prinča vāka foto uzņēmusi fotogrāfe Lī Keilija (Leigh Keily).
“Nevienu nedrīkst pazemot viņu seksualitātes vai citu iemeslu dēļ, un nevienam nevajadzētu samierināties ar to, kam cauri iet mūsdienu jaunatne”, – teikts Prinča Viljama paziņojumā.
“Jaunie geji, lesbietes un transseksuāļi, kurus satiku pateicoties “Attitude“, ir patiesi drosmīgi, jo spēj runāt par šiem sāpīgajiem jautājumiem un var dod cerību ikvienam, kas ir spiesti piedzīvot šos briesmīgos pazemojumus. Viņu spēks un optimisms dod mums visiem drosmi piecelties un stāties pretī ikvienam, kurš vēlas pazemot un noniecināt,” – viņš piebilst.
Tods, žurnāla galvenais redaktors, stāsta, ka reiz dzīvē saticis kādus vecākus, kuru bērns izdarīja pašnāvību, jo nepārtraukti tika pazemots viņa seksualitātes dēļ. “Esmu ļoti priecīgs, ka mūsu nākotnes Anglijas karalis piekrīt tam, ka šis farss ir jāpārtrauc. Un es aicinu visus, īpaši vecākus, lai tie pieceļas kājās un sākt runāt par to, ka ikvienam bērnam, jaunietim skolā ir jādrošina droša vide un aizsardzība. Kā arī nopietna aizsardzība. Visiem bērniem!” 
Kensingtonas pils preses sekretārs stāsta: “Kembrižas hercogs smagi strādā pie tā, lai atbalstītu cīņu pret huligānismu un palīdzētu lauzt stereotipus par garīgo veselību. Viņš ir izveidojis darba grupu, kurā darbojas Kembridžas hercogiene un Princijas Harijs, un kopā tie rīkojas, lai novērtu pazemošanu interneta vidē”.

viljams1

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube