No hroniskām sāpēm cieš miljoniem cilvēku visā pasaulē. Populārākie pretsāpju līdzekļi, protams, ir tabletes, taču tām var būt blakusparādības un pat spēj izraisīt atkarību. Pastāvīgi tās lietojot, cīņa pret sāpēm paliek neefektīva un vairs nepalīdz. Tomēr ir produkti, kuri ir spējīgi novērst dažāda veida sāpes, pat nelietojot medikamentus.

1. Ķirši

Sāpju tips: artrīts, muskuļu sāpes

Deva: 45 grami dienā

Ķirši satur antociānu, kas tiem piedod sarkanīgo nokrāsu, kā arī samazina iekaisumu. Protams, tie nespēs sāpes noņemt pilnībā, bet, ja tie tiek izmantoti kopā ar kādu pretiekaisuma ziedi, tad efekts ir ļoti labi jūtams.

2. Ingvers

Sāpju tips: migrēna, artrīts, muskuļu sāpes

Deva: ¼ tējkarotes dienā

Šī spēcīgā sakne spēj atvieglot nelabumu un sliktu dūšu. Taču tas nav vienīgais iemesls, kāpēc nepieciešams lietot ingvera sakni. Ingvers manāmi atvieglo migrēnas, artrīta un muskuļu izraisītas sāpes.

3. Lasis, siļķe, sardīnes

Sāpju tips: muguras, kakla un locītavu sāpes

Deva: gabaliņš zivs reizi nedēļā

Lietojot uzturā zivis ar augstu Omega-3 taukskābju saturu, ir iespējams samazināt sāpes mugurā. Šāda veida sāpes parasti ir saistītas ar problēmām starpskriemeļu diskos. Zivs ir tas palīgs, kas transportē svarīgas uzturvielas mugurkaula diskiem.

4. Kurkuma

Sāpju tips: locītavu sāpes, kolīts

Deva: 1 edamkarote reizi dienā

Šis augs tiek plaši izmantots ājūrvēdas medicīnā, lai uzlabotu gremošanu. Kurkuma aizsargā audus un locītavas no iekaisumiem un tai ir labvēlīga ietekme uz nervu šūnām.

5. Jogurts

Sāpju tips: zarnu trakta problēmas

Deva: 200 grami dienā

Daudzi cilvēki cieš no zarnu un kunģa sāpēm. Dabīgs jogurts satur labvēlīgas baktērijas, kas palīdz novērst sāpes un vēdera uzpūšanos.

6. Kafija

Sāpju tips: galvassāpes

Deva: Divas tasītes dienā

Kafija ne tikai uzmundrina un palīdz pamosties. Kofeīns, pateicoties tā iedarbībai uz asinsvadiem, spēj arī mazināt galvassāpes.

 

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube