Gruzijā atklāts trešais Latvijas Goda konsulāts,  informēja Ārlietu ministrijā (ĀM).

Konsulam Mihailam Hundadzem uzticēts aizstāvēt Latvijas pilsoņu intereses Kahetijas reģionā, Telavi. Konsula viens no galvenajiem uzdevumiem būs veicināt aktīvāku ekonomisko un kultūras sadarbību ar Latvijas reģionu.

Latvijas vēstniece Gruzijā Elita Gavele piektdien pasākumā pateicās Kahetijas reģiona un Telavi pilsētas vadībai par saņemto atbalstu telpu iekārtošanai Goda konsulāta vajadzībām. Savā uzrunā viņa norādīja, ka pirmā starptautiskā institūcija Telavi pilsētā apliecina Latvijas atbalstu Gruzijai un eiroatlantiskās integrācijas centienus. Vēstniece arī pauda cerību, ka, pateicoties Goda konsulātam un aktīvajai goda konsula darbībai, aktivizēsies Latvijas un Gruzijas Kahetijas reģiona ekonomiskie un kultūras sakari.

Tikmēr Telavi pilsētas mērs Platons Kalmahelidze atsaucās uz sadarbības pieredzi ar Talsu pilsētu, izsakot cerību, ka to veicinās jaunievēlētais Hundadze.

Kopš 2013. gada Gruzijā jau darbojas Latvijas Goda konsulāts Tbilisi un 2014. gadā, Latvijas Valsts prezidenta vizītes laikā svinīgi tika atklāts Goda konsulāts Batumi, Adžārijas Autonomajā Republikā. Latvijas intereses Gruzijā šobrīd pārstāv trīs goda konsuli – Bondo Davitašvili, Beka Odišaria un Mihails Hundadze.

Informācija : BNS

Publicitātes foto

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube