Piektdien būs pieejams pilns lēmums krimināllietā par pusaudzes noslepkavošanu Mārupes novada Skultē, netālu no lidostas “Rīga” teritorijas.

Tiesa bija atstājusi negrozītu iepriekšējo spriedumu – brīvības atņemšanu apsūdzētajam uz desmit gadiem un 20 dienām.

Pilno lēmumu varēs pārsūdzēt desmit dienu laikā.

Lieta pirmajai instancei – Rīgas rajona tiesai – nodota 2015.gada 21.decembrī. Patlaban tā tika skatīta apelācijas kārtībā, jo par Rīgas rajona tiesas spriedumu tika iesniegta apsūdzētā apelācijas sūdzība, kā arī lietā bija saņemts prokurores protests.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai, apsūdzība uzrādīta kādam jaunietim, kurš 2015.gada gada 11.jūlijā kopā ar viņam pazīstamo nepilngadīgo meiteni atradās pamestas tehniskās apkopes stacijas ēkā netālu no lidostas “Rīga” lidlauka robežas. Kopīgas alkohola lietošanas laikā apsūdzētais, atriebības motīva vadīts, zinot, ka meitene ir 15 gadus veca, nolēma viņu noslepkavot.

Apsūdzētais ar rokām saķēra cietušās kaklu un sāka žņaugt. Meitenes žņaugšana tika turpināta ar tīšu sitienu izdarīšanu viņas galvas deniņu rajonā. Apsūdzētais cietušajai arī nodarīja iekšējo orgānu bojājumu un asiņošanu.

Pārliecinājies, ka cietusī vairāk neizrāda dzīvības pazīmes, apsūdzētais viņas ķermeni iemeta tehniskās apkopes stacijas bedrē, pārklājot ar celtniecības atkritumiem.

Apsūdzētā persona pie kriminālatbildības saukta pēc Krimināllikuma 117.panta 12.punkta jeb par slepkavību, ja noslepkavots nepilngadīgais.

Meitene pazudusi naktī uz 11.jūliju, bet viņas vecāki uzreiz nav vērsušies policijā, jo meitenei bijusi nosliece uz klaiņošanu. Drīz pēc tam Rēzeknes novadā policija aizturējusi slepkavu – 17 gadus vecu jaunieti, kas jau iepriekš nonācis policijas redzeslokā un ir tiesāts par vieglu miesas bojājumu nodarīšanu.

Aizturētais atzina savu vainu pastrādātajā noziegumā, norādot, ka viņš meiteni žņaudzis, vairākkārt ar akmeni sitis viņai pa seju, kā arī nodarījis miesas bojājumus viņas dzimumorgāniem.

Abi pusaudži bijuši iepriekš pazīstami, tikušies dažas reizes. Galvenais saskarsmes veids bijis sociālajos tīklos.

Informācija : BNS

Publicitātes foto

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube