Politiskās partijas “Vienotība” Saeimas frakcijas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa vērsusies Saeimas Prezidijā ar lūgumu izvērtēt atbildīgo darbinieku kompetenci, kuri atļāvuši Saeimas deputātu un Vācijas parlamenta pārstāvju tikšanās laikā klāt būt arī Sergeja Dolgopolova (“Saskaņa”) palīdzei Elizabetei Krivcovai.

Āboltiņa savā iesniegumā norāda, ka minētā situācija viņai rada neizpratni – tikšanās laikā pie sarunu galda sēdējusi Dolgopolova palīdze, par kuras iepriekšējām aktivitātēm Āboltiņai ir tāda veida informācija, kuras dēļ Krivcovai vajadzētu liegt dalību šādās, valstiskas nozīmes tikšanās reizēs. Krivcova esot pārstāvējusi klāt neesošo Dolgopolovu, taču Āboltiņa uzsver, ka par šādu vēlmi neesot ticis paziņots.

Politiķe norāda – Drošības policijas gada pārskatos teikts, ka Krievijas tautiešu atbalsta politikas aizsegā Maskava īsteno pasākumus, lai mēģinātu ietekmēt ārvalstu iekšpolitiskos procesus. Viņa arī norāda, ka ja būtu informēta par Krivcovas iespējamo dalību, viņa šādu atļauju nebūtu sniegusi.

“Vienotības” frakcijas priekšsēdētāja arī atzīst, ka, iespējams, Krivcova ir pārkāpusi savas deputāta palīga pilnvaras.

Viņa aicina Saeimas Prezidiju nodrošināt šādu pasākumu organizēšanu, ievērojot iekšējos un ārējos normatīvos aktus, kā arī valsts nacionālās drošības intereses.

Informācija : BNS

 

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube