Vasaras saulgrieži ir vieni no gaidītākajiem svētkiem Latvijā, kad siltajā laikā varam baudīt svinības svaigā gaisā ar ugunskuru, Jāņu sieru un alu. Taču bez svētku plānošanas nedrīkst aizmirst arī par savu un līdzcilvēku drošību un veselību. Tieši tāpēc Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests un Valsts policija šodien, 20.maijā, rīkoja preses konferenci par drošību uz ceļiem Līgo svētku laikā.

Valsts policijas Galvenās kārtības policijas pārvaldes Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis informēja par to, ka arī šogad, gluži kā katru gadu, notiks reidi un masu pārbaudes uz Latvijas galvenajiem ceļiem. Reidu laikā tiks pievērsta pastiprināta uzmanība tam, vai tiek ievērots atļautais braukšanas ātrums, kā arī vai netiek pārkāpts šofera atļautais alkohola daudzums izelpā. Tā kā pēdējā laikā statistika uz ceļiem nav visai apmierinoša (pagājušās nedēļas laikā uz ceļiem gājuši bojā 8 cilvēki), tad tiks arī pievērsta liela uzmanība tam, vai automašīnā tiek izmantotas drošības jostas.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieks pulkvežleitnants Andrejs Vasiļevskis atgādināja par ugunsdrošību un drošību uz ūdens svētku laikā. Tā kā Līgo svētkos daudzviet neiztikt arī bez alkohola lietošanas, tad šajā laikā cilvēkiem jābūt īpaši uzmanīgiem uguns un ūdens tuvumā. Bērni nekādā gadījumā nedrīkst tikt atstāti vieni, kur tie var gūt veselībai un dzīvībai bīstamas traumas.

Ja jums šķiet, ka kaimiņu svētku dārzā notiek kaut kas aizdomīgs vai, ja māc šaubas par nelaimes gadījumu, kas, iespējams, ir noticis netālu no jūsu svinību vietas, tad labāk ir par to informēt ugunsdzēsējus vai policiju. Labāk ir pārliecināties par to, vai apkārtne ir drošībā!

Pēc preses konferences notika arī glābšanas dienesta paraugdemonstrējumi – tika parādīts, kā no mašīnas tiek izcelti satiksmes negadījumā cietuši cilvēki. Cietušo lomā bija iejutušies paši glābēji. Tika minēts, ka sarežģītākos satiksmes negadījumos, kur tikt līdz cietušajam ir nedaudz grūtāk, reizēm pat esot jānozāģē automašīnas jumts, par ko daudzi mašīnu īpašnieki bieži vien izrāda neapmierinātību. Bet glābēji uzsver, ka cilvēka veselība un dzīvība ir daudz svarīgāka par jebkādu transportlīdzekli!

Tāpēc Ritakafija.lv aicina arī tev nosvinēt Līgo bez nepatīkamiem starpgadījumiem un nozāģētiem auto jumtiem!

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube