Satiksmes ministrs Uldis Augulis devies uz Roterdamu (Nīderlande), lai piedalītos Nīderlandes prezidentūras Eiropas Savienības (ES) Padomē un Eiropas Komisijas rīkotajās TEN-T dienās, kuru laikā ministrs tiksies ar ES transporta komisāri Violetu Bulcu (Violeta Bulc), aģentūrai BNS pavēstīja Satiksmes ministrijā.

Augulis pirmdien piedalās TEN-T dienu atklāšanā un uzstāsies ar uzrunu starpinstitūciju sesijā “Atbalsts trans-Eiropas transporta tīklam”, kurā norisināsies diskusija par jauniem izaicinājumiem un iespējām. Dienas izskaņā ministrs piedalīsies Šveices organizētajā pasākumā, kas saistīts ar “Gotthard” tuneļa atklāšanu.

Savukārt otrdien, 21.jūnijā, Augulis apmeklēs transporta ministru sanāksmi par dzelzceļa kravu koridoriem, kā arī piedalīsies Eiropas standarta platuma dzelzceļa projekta “Rail Baltica II” deklarācijas parakstīšanā, kurā piedalīsies arī Igaunijas, Lietuvas, Polijas un Somijas transporta ministri.

Pasākuma turpinājumā satiksmes ministrs piedalīsies investoru diskusijā, bet TEN-T dienu noslēgumā norisināsies debates ar ES kaimiņvalstu ministriem.

Dienas izskaņā Augulis tiksies ar ES transporta komisāri, lai diskutētu par izaicinājumiem transporta nozarē, kā arī pārrunās esošo regulējumu autotransporta jomā u.c.

Informācija : BNS

 

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube