Bijušais ASV vēstnieks NATO Kurts Volkers pirmdien Latvijas Nacionālajā bibliotēkā uzstāsies ar lekciju “Kāpēc Amerikai ir svarīga Baltijas drošība?”,  informēja pasākuma organizatori.

“Baltijas valstis ir ASV drošības indikators, un to drošība ir mūsu kopīgās interesēs,” norādījis Volkers.

Baltijas-Amerikas Brīvības Fonda pārstāve Elīna Kalniņa informēja, ka fonds piecu gadu jubilejā rīkos Volkera lekcijas tiešraidi, kuru varēs noskatīties visās trīs Baltijas valstīs.

Volkers ir vadošais eksperts ASV ārvalstu un nacionālās drošības politikas jautājumos ar aptuveni 30 gadu pieredzi. Viņš strādājis dažādos federālajos, akadēmiskajos un privātā sektora amatos, bet šobrīd pilda Makeina Starptautiskās līderības institūta izpilddirektora pienākumus Arizonas štata universitātē, Vašingtonā.

Baltijas-Amerikas Brīvības fonds darbojas Baltijas valstīs kopš 2010.gada rudens, un ASV gūtās zināšanas uz Baltijas valstīm jau atveduši 330 programmas dalībnieki, kā arī pieci eksperti izmantojuši jauno Baltijas-Amerikas dialoga programmu, kas veicina Baltijas valstu speciālistu un ekspertu došanos uz ASV, lai dalītos pieredzē. 20.jūnijā Rīgā pulcēsies fonda dalībnieki, tā ASV valde, kā arī Baltijas publiskā un privātā sektora līderi, lai ar svinīgu pasākumu un lekciju atzīmētu fonda piecu gadu jubileju. Latvijas Nacionālajā bibliotēkā būs aplūkojama arī 22 fonda dalībnieku iedvesmas stāstu izstāde “Pieredze, kas mainīja viņu dzīvi”.

Fonda misija ir stiprināt saikni starp ASV, Igauniju, Latviju un Lietuvu, īstenojot izglītības un apmaiņas programmas, kas vērstas uz ekonomisko izaugsmi un demokrātisko procesu attīstību.

Informācija : BNS

Publicitātes foto

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube