Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) un Valsts policija (VP) pirmdien preses konferencē atgādinās par drošību uz ceļiem Jāņu laikā, informēja VP pārstāve Ance Rozīte.

Pasākumā tiks atgādināts par drošības un piesardzības pasākumiem svētku laikā un demonstrēta cilvēka atbrīvošana no automašīnas pēc ceļu satiksmes negadījuma.

Tajā piedalīsies VUGD Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieks pulkvežleitnants Andrejs Vasiļevskis, kurš sniegs padomus, kā droši pavadīt svētkus, un VP Galvenās kārtības policijas pārvaldes Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis, kas klātesošajiem pastāstīs par ceļu satiksmes drošību un policijas plānotajiem pasākumiem svētku brīvdienās.

Katru gadu svētku brīvdienās ugunsdzēsēji glābēji un policisti dodas uz neskaitāmiem ceļu satiksmes negadījumiem, tostarp uz negadījumiem, kuros cietušie paši saviem spēkiem nevar izkļūt no avarējušā transportlīdzekļa. Tādēļ preses konferences laikā ugunsdzēsēji glābēji klātesošajiem demonstrēs, kā ar hidraulisko instrumentu palīdzību no avarējušām automašīnām tiek atbrīvoti tajās iespiesti cilvēki.

Preses konference Rīgā, Maskavas ielā 5, sāksies plkst.12.

Informācija : BNS

 

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube