Nākamā gada pirmajā pusē par 22 tūkstošiem eiro plānots izveidot metodiskos materiālus pedagogiem par mediju pratības jautājumiem, liecina “Latvijas mediju politikas pamatnostādņu 2016. – 2020.gadam” īstenošanas plāns.

Programmā paredzēts izveidot materiālu pedagogiem, kuri māca vispārizglītojošo skolu 1.-12.klašu audzēkņus. Plānots radīt arī digitāli stundās izmantojamus materiālus, kā arī manipulējošas informācijas piemērus no dažādu vēstures periodu mediju satura.

Ar metodisko materiālu palīdzību paredzēts pilnveidot pedagogu zināšanas mediju pratībā un tās pasniegšanā skolēniem. Tas uzlabotu gan pedagogu, gan audzēkņu kritisko domāšanu, prasmi izvērtēt avotus, viedokļus un informācijas sniedzēju nolūkus, kā arī izpratni par manipulējošu informāciju.

Skolotāju izglītošanai par četriem tūkstošiem eiro tiks iztulkoti starptautiski arī prakses paraugi par mediju pratības jautājumiem, kas veicinās skolotāju izpratni par iespējām un veidu, kā integrēt programmu mācību saturā.

“Latvijas mediju politikas pamatnostādnes 2016. – 2020.gadam” un to īstenošanas plānu pirmdien skatīja Ministru kabineta komisija, nenonākot pie lēmuma pieņemšanas par dokumentiem. Kultūras ministre Dace Melbārde (NA) ministrus aicināja organizēt atsevišķu semināru ministriem, kur iepazīties ar pamatnostādnēm.

Mediju politikas pamatnostādnēs pausts, ka to mērķis ir radīt labvēlīgus apstākļus mediju vides attīstībai, nodrošinot mediju daudzveidību, pilnveidojot mediju nozares profesionāļu izglītību, paaugstinot mediju vides kvalitāti un atbildīgumu, sekmējot mediju pratības attīstību un veicinot indivīdam un sabiedrībai drošu mediju vidi.

Informācija : BNS

Publicitātes foto

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube