Britu zinātnieki ir atklājuši veidu, kā iespējams ātri sadedzināt taukus. Un tas nenozīmē, ka tev nāksies atteikties no ēdiena un badoties, jo šādi eksperimenti ne pie kā laba nenovedīs, atzīst eksperti. Saskaņā ar šiem zinātniekiem, tev vairāk jālieto uzturā sekojošie produkti, lai svars sāktu samazināties.

1. Grieķu jogurts

Grieķu jogurts satur daudz olbaltumvielas, līdz ar to sāta sajūta saglabājas ilgāk. Šis produkts ir unikāls arī ar to, ka tas tiek īpaši apstrādāts. Jogurts tiek izfiltrēts caur auduma vai papīra filtru, lai atdalītu liekos ogļhidrātus.

Tomēr eksperti brīdina, ka daži ražotāji saviem produktiem dod nosaukumu grieķu jogurts, lai gan patiesībā tie nemaz tādi nav. Tādēļ pirms jogurta iegādāšanās rūpīgi jāizlasa produkta sastāvs, lai pārliecinātos, ka tajā nav kaitīgo cukuru un konservantu.

2. Brūnie rīsi

Tā kā graudaugi apstrādes laikā nezaudē savas uztura īpašības, šāda veida rīsi kļūst par vienu no labākajiem šķiedrvielu avotiem. Tie arī pazemina kaitīgo holesterīna līmeni organismā. Derīguma termiņš gan brūnajiem rīsiem ir īsāks nekā parastajiem, tomēr noderīgu sastāvdaļu tajos ir daudz vairāk.

3. Čilli pipari

University of Wyoming zinātnieki ir pārliecinājušies, ka šie pipari ir lielisks līdzeklis cīņā ar lieko svaru. Viss brīnums atrodas kapsaicīnā – vielā, kas čilli piparos atrodas lielā daudzumā. Šī viela ievērojami paātrina vielmaiņu, kā arī palīdz neuzkrāt liekos taukus.

4. Arbūzs

Šis unikālais auglis satur 93% sķidruma, kas sniedz sāta sajūtu. Britu dietologi apgalvo, ka arbūza sastāvā atrodami arī A un C vitamīni. Vien puslitrs arbūza sulas spējot ievērojami paātrināt tauku dedzināšanas procesu, ja tā tiek dzerta katru dienu pirms ēšanas. Līdzīgu efektu cīņā ar tauku dedzināšanu sniedz lēcas, pupiņas un zaļie zirnīši.

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube